Πιπεράτες μπριζόλες με κονιάκ και ψητές πατάτες

2 Αυγούστου 2017

Υλικά συνταγής

4 μπριζόλες από τη σπάλα
4-5 κουτ. σούπας μιξ από διάφορα πιπέρια
½ λευκό κρεμμύδι μέτριο και ξερό, πολύ καλά ψιλοκομμένο
5 σφηνάκια κονιάκ
180 γρ. βούτυρο
½ ματσάκι φρέσκο σχοινόπρασο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 μεγάλες πατάτες
2 Ζωμός βοδινού
αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες χωρίς να τις καθαρίσουμε, τις καρυκεύουμε εξωτερικά με αλάτι, τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 60 λεπτά.
Χονδροτρίβουμε τα πιπέρια όλα μαζί, τα βάζουμε σε ένα πιάτο μεγάλο και πανάρουμε και από τις δύο πλευρές τις μπριζόλες. Λιώνουμε σε 500 ml  καυτό νερό τους σπιτικούς ζωμούς και κρατάμε το ζωμό στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με τη μισή ποσότητα από το βούτυρο. Μόλις μαραθεί ελαφρά, ρίχνουμε στο τηγάνι τις μπριζόλες αφού πρώτα τις έχουμε αλευρώσει και τις σοτάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να μειωθούν τα υγρά μαγειρεύοντας για 8 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε λίγο - λίγο το ζωμό βοδινού που έχουμε φτιάξει έως ότου καλυφθούν οι μπριζόλες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ώσπου να μαλακώσουν οι μπριζόλες και να χυλώσει ελαφρά η σάλτσα.
Ζυμώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή το μαϊντανό, χαράζουμε τις ψημένες πατάτες και βάζουμε μέσα την αρωματική ζύμη από το βούτυρο και τα φρέσκα μυρωδικά.

ΠΗΓΗ: www.icookgreek.com

Διαβάστε ακόμα:

Αρωματικές Μπριζόλες

Μπριζόλες χοιρινές στο τηγάνι με σάλτσα λαχανικών




ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ