Τρία βήματα για να μάθετε στο παιδί σας ποδήλατο

2 Αυγούστου 2017

To παιδί σας βρίσκεται σε μια ηλικία που αρχίζει να ζητά ποδήλατο; Το καλοκαίρι που οι περισσότεροι κάνουμε διακοπές στην ύπαιθρο ή σε κάποιο μέρος με άπλετο χώρο για πρακτική είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να το μάθετε να το οδηγάει!

Ήδη από την ηλικία των 4 ετών τα περισσότερα παιδιά έχουν ισορροπία, δύναμη στα πόδια, επιδεξιότητα, ενώ μπορούν να κατανοήσουν τους βασικούς κανόνες για την οδήγηση του ποδηλάτου.

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένα βήματα, που θα πρέπει να ακολουθήσετε:

Ψωνίστε έξυπνα: Αγοράστε ποδήλατο που να συμβαδίζει με το ύψος και την ηλικία του παιδιού. Τα πόδια του θα πρέπει να αγγίζουν μετά βίας, όταν είναι ίσια και πάνω στο κάθισμα, το έδαφος.

Βρείτε τον κατάλληλο χώρο: Ο κατάλληλος χώρος είναι ασφαλής για το παιδί και ανοιχτός. Ενδεικτικά, θα πρέπει να βρείτε έναν άδειο χώρο στάθμευσης ή μια παιδική χαρά. Τα στενά πεζοδρόμια και οι πολυσύχναστοι δρόμοι εκτός από το γεγονός ότι είναι επικίνδυνοι, μπορεί να προκαλέσουν νευρικότητα και άγχος στο παιδί.

Βοηθήστε το: Κρατήστε το κάθισμα του ποδηλάτου ή ακουμπήστε το χέρια σας στην πλάτη του για να σταθεροποιηθεί. Πείτε του πως θα πρέπει να κοιτάει μπροστά και όχι στο έδαφος. Κινηθείτε παράλληλα και γενικά ενθαρρύνετέ το στην προσπάθειά του.

Με πληροφορίες από todaysparent.com

Διαβάστε ακόμα:

Ποια είναι η ιδανική ηλικία για να μάθει το παιδί μου ποδήλατο;


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...