Αγγούρι με γιαούρτι

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Μοιάζει µε το δικό µας τζατζίκι, αλλά χωρίς το σκόρδο και τον άνηθο. Αντίθετα, οι Ινδοί για να φτιάξουν αυτό το ντιπ χρησιµοποιούν –εκτός από γιαούρτι και αγγούρι– ντοµάτα, σπόρους µουστάρδας και φύλλα κόλιανδρου. Σχεδόν σε κάθε ινδικό γεύµα σερβίρεται ένα πιάτο µε γιαούρτι, για να δροσίζει από τα καυτερά ή πικάντικα πιάτα.</span><br /><strong></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small;">450 γρ. αγγούρια</span><br /><span style="font-size: small;">1 µεγάλη ώριµη ντοµάτα (προαιρετικά)</span><br /><span style="font-size: small;">310 ml στραγγιστό γιαούρτι </span><br /><span style="font-size: small;">2 κουτ. σούπας λάδι</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού σπόροι µαύρης µουστάρδας (σε µπαχαράδικα)</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού (προαιρετικά)</span><br /><span style="font-size: small;">αλάτι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Διαδικασία</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small;">Περνάµε στον τρίφτη τα αγγούρια και ψιλοκόβουµε τις ντοµάτες. Βάζουµε τα αγγούρια και τις ντοµάτες σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουµε για 20 λεπτά, να στραγγίξουν από όλα τα περιττά υγρά τους. Τα µεταφέρουµε σε ένα µπολ, προσθέτουµε ανακατεύοντας το γιαούρτι και αλατίζουµε.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Για την τελική καρύκευση (tarka) ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι, σε µέτρια φωτιά, προσθέτουµε τους σπόρους µουστάρδας, σκεπάζουµε και ανακινούµε το σκεύος µέχρι να αρχίσουν να σκάνε οι σπόροι. Περιχύνουµε µε το αρωµατισµένο λάδι το γιαούρτι και για το σερβίρισµα πασπαλίζουµε µε τα φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού, αν θέλουµε.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Επιμέλεια: Γαστρονόμος<br />Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: www.gastronomos.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Διαβάστε ακόμα:</span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/61242/smoothie-me-giaoyrti-kai-peponi" target="_blank"><span style="font-size: small;"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Smoothie με γιαούρτι και πεπόνι</span></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/25822/ena-tzatziki-me-diaforetikh-geysh" target="_blank"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Ένα τζατζίκι με διαφορετική γεύση</span></a></p>

Σχετικά άρθρα