Νομίζω ότι χάνω την καλύτερή μου φίλη...

3 Αυγούστου 2017
H αναγνώστριά μας, Φραγκίσκα ρωτά

Φέτος γνώρισα μια κοπέλα και δεθήκαμε παρά πολύ. Αυτές τις μέρες όμως της έτυχε μια αναποδιά και της έστελνα μηνύματα για να δω πως είναι αλλά τα έβλεπε και δεν απαντούσε. Μια μέρα της ξαναέστειλα και μου απάντησε ότι βαριέται να μιλάει, αλλά με διαβεβαίωσε ότι εμείς είμαστε καλά μεταξύ μας.

Προχθές της ξανά έστειλα και την ρώτησα αν θέλει να έρθει σε μια δραστηριότητα και μου είπε «θα δω». Μετά τη ρώτησα, αν ήθελε να βγούμε, και μου ξανά απάντησε «θα δω» και μετά μου είπε «καληνύχτα». Πρώτη φορά έχει τέτοια συμπεριφορά απέναντι μου και πραγματικά είναι πολύ καλή μου φίλη και δεν θα ήθελα να την χάσω, αλλά νομίζω ότι απομακρύνεται...

Στο ερώτημα απαντά η Δρ. Μαρία Φωτιάδου, Ψυχολόγος:

Καλήμερα σας και ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Είναι επιλογή κάποιου όταν περνάει δύσκολες στιγμές να θέλει να απομονωθεί μέχρι να λύσει το οποιοδήποτε πρόβλημα τον/την απασχολεί και να κρατήσει απόσταση για κάποιο καιρό από το περιβάλλον του.

Ωστόσο είναι λογική η ανησυχία σας ως φίλη και το να νιώθετε ότι θέλετε να βοηθήσετε. Θα ήταν καλό να μιλήσετε πάλι μαζί της (προτείνω τηλεφωνικά και όχι με μηνύματα) και να της υπενθυμίσετε ότι είστε δίπλα της και θα θέλατε να τη συναντήσετε και να βοηθήσετε όταν αυτή το θελήσει.

Σε ανάλογες περιπτώσεις τα άτομα που απομακρύνονται για ιδιαίτερους λόγους χρειάζονται τους φίλους τους περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή ακόμα κι αν χρειαστεί να επιμείνετε λίγο παραπάνω.

Δείξτε υπομονή και κατανόηση και η φίλη σας θα εκτιμήσει ότι κάνετε γι αυτή τώρα που της έτυχε αυτή η αναποδιά όπως αναφέρετε.

Ευχαριστούμε και καλή τύχη.   

Διαβάστε ακόμα:

Μοναξιά: "Δεν έχω ούτε μια φίλη, νιώθω αόρατη"

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ