Παγωτό λεμόνι-δυόσμος

3 Αυγούστου 2017

Ένα διαφορετικό, μυρωδάτο παγωτό που θα σας δροσίσει και θα “καθαρίσει” τον ουρανίσκο σας μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Αν σας αρέσει το μοχίτο (Mojito), τότε βάζετε μέσα σε κάθε φορμάκι από 1 κουταλιά ρούμι πριν τα βάλετε στην κατάψυξη.

Υλικά για 8 άτομα

2 φλ. νερό (από μπουκάλι καλύτερα)
1 φλ. ζάχαρη
4 λεμόνια ο χυμός
2 λάιμ (πράσινα λεμόνια ή μοσχολέμονα) ο χυμός + η φλούδα του ενός σε λωρίδες (το πράσινο μέρος μόνο)
1 φλ. φρέσκα φύλλα δυόσμου
8 κουταλιές ρούμι (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζετε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το μίγμα να κοχλάσει, το βράζετε για 2-3 ακόμη λεπτά και το αποσύρετε από τη φωτιά. Το αφήνετε να κρυώσει και βγάζετε από μέσα τις φλούδες.
Χτυπάτε στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ, το σιρόπι με το χυμό των λεμονιών και των λάιμ και τα φύλλα του δυόσμου, μέχρι να ψιλοκοπούν τα φύλλα, χωρίς όμως να τα αφήσετε να λιώσουν σε πουρέ και να πρασινίσει το μίγμα.
Μοιράζετε το μίγμα σε φορμάκια για παγωτό σε ξυλάκι, τα κλείνετε και τα βάζετε στην κατάψυξη. Τα αφήνετε για μια περίπου ώρα στην κατάψυξη, τα βγάζετε και τα ανακατεύετε λίγο με το ξυλαράκι τους ή τα αναποδογυρίζετε (τα φύλλα του δυόσμου θα έχουν συγκεντρωθεί στο πάνω μέρος).
Τα επιστρέφετε στην κατάψυξη και τα αφήνετε να σφίξουν για 6 περίπου ώρες και τα σερβίρετε.
Αν σας αρέσει το μοχίτο (Mojito) σε ξυλαράκι, βάζετε μέσα σε κάθε φορμάκι από 1 κουταλιά ρούμι πριν τα βάλετε στην κατάψυξη. Για να τα ξεφορμάρετε, βουτάτε κάθε φορμάκι σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για 2-3 δευτερόλεπτα.

ΠΗΓΗ : www.xrysessyntages.com

Διαβάστε ακόμα:

Συνταγές για σπιτικό παγωτό!

Μάθε να φτιάχνεις σπιτικό παγωτό γιαούρτι!

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ