Σεξ και ικανοποίηση: Όταν δεν σε κάνει να φτάσεις σε οργασμό

11 Αυγούστου 2017

Ας ξεκινήσουμε με μια βασική αρχή: Το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε υγιούς σχέσης μεταξύ δύο ατόμων. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι περιπτώσεις ατόμων που δηλώνουν ότι χώρισαν γιατί δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τη σεξουαλική αν-ικανοποίηση.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η σωματική οικειότητα και το πάθος είναι ένας τρόπος για να συνδεθούν τα ζευγάρια και να προχωρήσει η σχέση τους. Χωρίς την οικειότητα αυτή, η γυναίκα (καθώς την περίπτωσή της εξετάζουμε) μπορεί να καταλήξει σε γκρίνιες ή ακόμη και στην εξαπάτηση του συντρόφου της. Η σεξουαλική ικανοποίηση είναι μια έννοια που ποικίλει από γυναίκα σε γυναίκα. Άλλες μεταφράζουν τη σεξουαλική ικανοποίηση με τον οργασμό, άλλες με τη συναισθηματική σύνδεση, ενώ άλλες ικανοποιούνται με την αγάπη και την εκτίμηση του συντρόφου τους.

Πώς όμως λέει μια γυναίκα στον σύντροφό της ότι δεν είναι ικανοποιημένη από το σεξ;

H αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα δύσκολο κομμάτι, αλλά είναι μια κουβέντα που πρέπει να γίνει. Οι περισσότερες συνομιλίες μεταξύ συντρόφων περιστρέφονται γύρω από τη χρήση προστασίας και τη σεξουαλικότητα.

Ωστόσο, λίγες εξ αυτών των συνομιλιών καταλήγουν στα εξής ερωτήματα: Τι είναι αυτό που μας ευχαριστεί; Τι είναι αυτό που θέλουμε; Για τις γυναίκες είναι ακόμη πιο δύσκολο να μιλήσουν για τα θέματα αυτά, καθώς είναι «εκπαιδευμένες» να μην μιλάνε άνετα για τις ερωτικές τους επιθυμίες.

Τι να του πεις;

Το καλύτερο θα ήταν να μην τον αποπάρεις. Ξεκίνα την κουβέντα λέγοντας στον σύντροφό σου ότι τον βρίσκεις ελκυστικό, σέξι και απολαμβάνεις τη σεξουαλική περιπέτεια μαζί του. Συνέχισε ξεκινώντας τη φράση σου ως εξής: «Αν κάναμε αυτό...».

Θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι θα πρέπει να μιλήσεις για την ικανοποίησή σου με τρόπο που δεν θα δείχνει ότι τον κριτικάρεις. Για την ακρίβεια, το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επικρίνετε τον σύντροφό σας ή να τον φέρετε σε μια κατάσταση σύγκρουσης. Επίσης, κρατήστε στο κεφάλι σας ότι οι άντρες λατρεύουν να αισθάνονται ότι είναι οι προσωπικά υπεύθυνοι για τη σεξουαλική σας ικανοποίηση.

Η σιωπή δεν είναι η απάντηση στο ζήτημα επίσης, καθώς με τον τρόπο αυτό απομονώνετε τον εαυτό σας, κάνοντας το άλλο άτομο να αισθάνεται απορριπτέο. H κουβέντα θα πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια της συνηθισμένης συνομιλίας του ζευγαριού, παρά το γεγονός ότι δεν συζητάτε ένα συνηθισμένο πράγμα.

Μέσα από τα σκεπάσματα καλό θα ήταν να κατευθήνετε με τρόπο τις κινήσεις του, να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας ή τη γλώσσα σας για να πάει στα... σωστά «κουμπιά» του οργασμού και γενικώς να κάνετε ό,τι σας φέρνει σε ικανοποίηση.

Και πάλι, μην τον επικρίνετε ή μη διαμαρτυρηθείτε, εάν κάτι δνε πάει καλά. Αναλογιστείτε ότι είστε σε μια διαδικασία μετάβασης, στον δρόμο προς την επίλυση, οπότε δεν πρέπει να τον γεμίσετε με αρνητικές σκέψεις και αμφιβολίες.

Με πληροφορίες από self.com, destinyconnect.com

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...