Γιατί οι παντρεμένοι κάνουν καλύτερο σεξ;

4 Αυγούστου 2017

Αυτό που προσδοκούσατε σε όλη σας τη ζωή ήταν να βρεθεί «Αυτός». Τον παντρευτήκατε και... τι συμβαίνει μετά τον γάμο;

Ενώ οι περισσότεροι έχουν την πεποίθηση ότι το πάθος χάνετε μετά τα σκαλιά της εκκλησίας, στην πραγματικότητα οι παντρεμένοι κάνουν το καλύτερο σεξ της ζωής τους (μάλλον)!

Σύμφωνα με τη ψυχοθεραπευτή και ειδικό σε θέματα σεξ ζευγαριού, Esther Perel, στον γάμο ξεκινά η σεξουαλική ζωή πολλών ατόμων.

Σε σχετική ομιλία της ανέλυσε πως, ενώ τον πρώτο καιρό το σεξ είναι πιο αυθόρμητο, μετά τον γάμο γίνεται περισσότερο μια «δημιουργική ασχολία», χωρίς αυτό να είναι αρνητικό.

Σύμφωνα με την ίδια, οι προσπάθειες να «γεννηθεί ξανά η φλόγα» είναι χαμένες, καθώς δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα και δεν μπορείτε να γυρίσετε στην αρχική φάση της σχέσης.

Αντ' αυτού η Perel προτείνει να επικεντρωθείτε στα θετικά της σχέσης σας ως παντρεμένοι. «Πρέπει να καλλιεργηθείτε ερωτικά. Δώστε στο σεξ νόημα», προτρέπει χαρακτηριστικά.

Η ίδια λοιπόν αναφέρει ότι η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού θέλει «εστίαση και προσοχή» και όταν υπάρχουν αυτά τα δύο, τότε το σεξ απογειώνεται!

Μάλιστα, η Perel εξηγεί ότι γνωρίζοντας τι ανάβει και τι ξενερώνει τον/τη σύζυγό σας, μπορείτε να απολαύσετε στιγμές πάθους, που αδέσμευτα άτομα ούτε που τις σκέφτονται!

Με πληροφορίες από Ιndependent

 

 

 

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ