Στριφτοπιτάκια με λευκά τυριά και κολοκυθανθούς

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά πιτάκια είναι στριφτά με γέμιση από κολοκυθάκια, ανθούς κολοκυθιών και λευκά τυριά.</span><br /><strong></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Υλικά</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">400γρ. φύλλο κρούστας</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">25 άνθη κολοκυθιών καθαρισμένα και πλυμένα</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 μέτριο κολοκυθάκι, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">300γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">100γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 αβγό χτυπημένο ελαφρά</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">λίγο αλάτι, άσπρο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού νερό</span><br /><br /><br /><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Διαδικασία</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Ψιλοκόβετε τα άνθη και τα σοτάρετε μαζί με το τριμμένο κολοκυθάκι στο λάδι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνετε.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Αναμιγνύετε τα τυριά, τον άνηθο και το αβγό με το κολοκυθάκι και τα άνθη.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση κατά μήκος, τα στοιβάζετε και τα σκεπάζετε με υγρή πετσέτα για να μη στεγνώσουν όσο δουλεύετε.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Παίρνετε ένα-ένα τα φύλλα και τα αλείφετε με λίγο λάδι. Στρώνετε μία ποσότητα γέμισης, όσο ένα γεμάτο κουταλάκι γλυκού, κατά μήκος στην κάτω άκρη, αφήνοντας λίγη απόσταση από τις πλαϊνές άκρες. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα και μετά το διπλώνετε με φορά προς τα μέσα ώστε να πάρει σχήμα σαλιγκαριού.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Τοποθετείτε τα στριφτοπιτάκια σε λαδωμένο ταψί, τα αλείφετε με τον κρόκο αβγού και τα ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Elena Jeffrey</span><br /><br /><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Tips</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Παραλλαγή: Μπορείτε να φτιάξετε τα στριφτοπιτάκια με γέμιση από χαλούμι, δυόσμο και λιαστή ντομάτα. Αναμιγνύετε 200γρ. χαλούμι θρυμματισμένο, μία κουταλιά σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο και 120γρ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη (μουσκεμένη σε καυτό νερό για 20 λεπτά). Συνεχίζετε τη διαδικασία όπως περιγράφεται παραπάνω.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Συνταγή από : Γεωργία Κοφινά<br /></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ΠΗΓΗ: www.olivemagazine.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Διαβάστε ακόμα: </span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/173933/pitakia-foyrnoy-triwn-geysewn" target="_blank"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Πιτάκια φούρνου τριών γεύσεων</span></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/147951/pitakia-me-feta-dyosmo-araka-kai-kayterh-piperia" target="_blank"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Πιτάκια με φέτα, δυόσμο, αρακά και καυτερή πιπεριά</span></span></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"> </p>

Σχετικά άρθρα