Κέικ με αχλάδια και σοκολάτα

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Υλικά συνταγής</span><br /><br /><span style="font-size: small;">500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</span><br /><span style="font-size: small;">250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη</span><br /><span style="font-size: small;">440 γρ. ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">4 αβγά</span><br /><span style="font-size: small;">260 ml γάλα</span><br /><span style="font-size: small;">2 βανίλιες ή το ξύσμα 1 λεμονιού</span><br /><span style="font-size: small;">3 αχλάδια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κυβάκια</span><br /><span style="font-size: small;">3/4 του φλιτζανιού σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση συνταγής</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Σε μία λεκάνη χρησιμοποιώντας μίξερ χειρός ή στο μίξερ ρίχνετε το βούτυρο σιγά -σιγά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά και ανακατεύετε. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3' ακόμα. Προσθέτετε διαδοχικά το αλεύρι, το γάλα, τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού.</span><br /><span style="font-size: small;">Ρίχνετε το 1/3 από μείγμα του κέικ σε μία μεγάλη φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Σκορπάτε πάνω στην επιφάνεια του κέϊκ τα 2/3 από τα κομμάτια αχλαδιού και σοκολάτας, συνέχιζετε με το υπόλοιπο μείγμα κέικ και τελειώνετε με τα αχλάδια και τη σοκολάτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 40'-50' (βουτάτε μία οδοντογλυφίδα ή μαχαίρι και όταν βγει καθαρό το κέικ είναι έτοιμο). Αφήνετε το κέικ να κρυώσει.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: http://www.icookgreek.com<br /></span></p>

Σχετικά άρθρα