Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς;

9 Αυγούστου 2017

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν σε ολόκληρη τη χώρα πενήντα δασικές πυρκαγιές. Εξ’ αυτών οι περισσότερες τέθηκαν υπό έλεγχο γρήγορα, όμως παραμένουν σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στα Κύθηρα, στην Πάργα και στο Αγρίνιο, αλλά παρουσιάζουν καλή εικόνα.

Για ακόμη μία ημέρα παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, για την Τετάρτη 9 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα Αρκαδία, Λακωνία) και Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος).

 

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Παράλληλα, το μη στελεχωμένο αεροσκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος, τύπου EOS mini UAV SYSTEM, πραγματοποιεί σήμερα πτήσεις επιτήρησης στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων Αττικής. Η εικόνα από την κάμερα του αεροσκάφους μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη τη διάρκεια της πτήσης του.

Σημειώνεται, ότι οι πτήσεις μη στελεχωμένων αεροσκαφών έχουν ενταχθεί από φέτος στα επιχειρησιακά σχέδια του Πυροσβεστικού Σώματος, στην αντιπυρική περίοδο, ως εργαλείο έγκαιρου εντοπισμού δασικών πυρκαγιών. Οι περιοχές επιτήρησης και το πρόγραμμα των αποστολών, σύμφωνα με το ΠΣ, προσδιορίζονται με βάση τον βαθμό επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ συμπληρωματικά λαμβάνεται υπόψη και το ιστορικό των περιοχών, όπου συχνά εκδηλώνονται φωτιές.

 Πηγή: cnn.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ