Λιγότεροι νεκροί από τροχαία

Μειώθηκε ο αριθμός των νεκρών από τροχαία τον περασμένο Μάιο στην Δυτική Ελλάδα, συγκριτικά πάντα με τον Μάιο του 2012. Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, μειώθηκε ο αριθμός των τροχαίων που καταγράφηκαν στην Δυτική Ελλάδα, αλλά αυξήθηκε ο αριθμός όσων τραυματίστηκαν ελαφρά.

Ειδικότερα, τρία άτομα έχασαν την ζωή τους και άλλα 48 τραυματίστηκαν σε 38 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, ενώ τον Μάιο του 2012 είχαν συμβεί 37 τροχαία, στα οποία είχαν χάσει την ζωή τους εννιά άτομα και είχαν τραυματιστεί επίσης 48.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τον περασμένο Μάιο σημειώθηκαν τρία θανατηφόρα τροχαία, έναντι οκτώ τον Μάιο του 2012, τρία τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων, έναντι έξι τον περσινό Μάιο και 32 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων, έναντι 23 τον Μάιο του 2012.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση του σηματοδότη, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, κ.α.

Επίσης, τον περασμένο Μάιο έγιναν 8.381 έλεγχοι αλκοτέστ και διαπιστώθηκαν 249 παραβάσεις. Στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, και 4.805 επικίνδυνες παραβάσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα