Γιατί να κλείσεις τα μάτια σου όταν θα σε φιλήσει;

Είσαι ερωτευμένη, πετάς στα σύννεφα, τον βλέπεις και λιώνεις… Κι εκείνος ανταποκρίνεται! Και έχετε αρχίσει να κάνετε στενή παρεούλα… Και περιμένεις πώς και πώς το… πρώτο σου φιλί!

Σε αγχώνει αλλά αγωνιάς και καρδιοχτυπάς όταν βρίσκεσαι κοντά του!

Τι πρέπει να ξέρεις πριν από το πρώτο σου φιλί;

Για να το απολαύσεις καλύτερα είναι προτιμότερο να κλείσεις τα μάτια και να αφεθείς στη… μαγεία του! Το έχεις δει και στις ταινίες Disney πιο μικρή, το βλέπεις και στις κανονικές ταινίες.

 

 

Έχεις αναρωτηθεί γιατί γίνεται;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα των ψυχολόγων Polly Dalton και Sandra Murphy, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Psychology, κλείνουμε ασυναίσθητα τα μάτια τη στιγμή του φιλιού ουσιαστικά για να συγκεντρωθούν οι αισθήσεις μας σε αυτό. Αν έχουμε ανοιχτά τα μάτια, είναι πολύ δύσκολο για τον εγκέφαλό μας να “γευτεί” το φιλί καθώς τα οπτικά ερεθίσματα είναι πάρα πολλά και του “χαλάνε” τη συγκέντρωση.

Ζήσε τη στιγμή!

Δεν χρειάζεται άλλωστε να βλέπεις εκείνη τη στιγμή. Μόνο να αισθάνεσαι… Και η στιγμή θα ναι ακόμα πιο δυνατή αν έχεις εντελώς κλειστά τα μάτια!

Μεταξύ μας τώρα, είναι και λίγο άβολο και κάπως αμήχανο να κοιτάς τον άλλο στα μάτια την ώρα που σε φιλάει. Κλεφτές ματιές ναι, αλλά μέχρι εκεί!…

Οπότε κλείσε τα μάτια και απόλαυσε τη μοναδικότητα της στιγμής!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από Cosmopolitan UK

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Tι πρέπει να ξέρεις πριν από το πρώτο σου φιλί

11 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το πρώτο σου φιλί.

Αν αγαπάς…

 

Σχετικά άρθρα