Εύκολες origami κατασκευές για τα παιδιά σας

20 Αυγούστου 2017

Μετράμε πλέον αντίστροφα για το άνοιγμα των σχολείων, όπου κάθε... κατεργάρης επιστρέφει στον πάγκο του! Οι διακοπές έχουν τελειώσει για αρκετό κόσμο, έχετε επιστρέψει στη δουλειά και ψάχνετε τρόπους να απασχολήσετε δημιουργικά το αγγελούδι σας που αναπολεί τις καλοκαιρινές διακοπές και δεν μπορεί με τίποτα να μαζευτεί στο σπίτι...

Να το στείλετε πίσω στο χωριό; Θα ήταν μια λύση! Αλλά μόνο του; 

Οπότε πρέπει να βρείτε εντός σπιτιού τρόπους απασχόλησης. Εννοείται ότι μια παιδική χαρά αργά το απόγευμα είναι απαραίτητη! Για να τρέξει, να παίξει, να ξεδώσει, να κάνει ποδήλατο και να απελευθερώσει όλη την ενέργεια που έχει!

Όταν είστε σπίτι και το παιδί σας βαριέται μπορείτε να του προτείνετε μια καλοκαιρινή κατασκευή, που θα το ιντριγκάρει και θα πάρει και αρκετό χρόνο!

Τα οριγκάμι απευθύνονται κυρίως σε παιδιά τουλάχιστον 5+ γιατί θέλουν υπομονή, προσπάθεια, συγκέντρωση και είναι αρκετά πολύπλοκα! Θα χρειαστεί σίγουρα τη βοήθειά σας, όσο μεγάλο κι αν είναι πάντως!

Δείτε τις παρακάτω προτάσεις για οριγκάμι ζωάκια και επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει ανάλογα και με την ηλικία του παιδιού!

 

Σκυλάκι

Βάτραχος που πηδάει!!! (γίνεται και παιχνίδι μετά)

Πεταλούδα

Ψαράκι

 

Ν.Κ.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ