Δίπλες με άχνη ή με σιρόπι

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Υλικά συνταγής</span><br /><br /><span style="font-size: small;">4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)</span><br /><span style="font-size: small;">1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ</span><br /><span style="font-size: small;">½ κουταλάκι του γλυκού σόδα</span><br /><span style="font-size: small;">λίγο αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;">4 κρόκοι αυγών και 2 αυγά</span><br /><span style="font-size: small;">4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">4 κουταλιές της σούπας κονιάκ</span><br /><span style="font-size: small;">λίγο ξύσμα πορτοκαλιού</span><br /><span style="font-size: small;">2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">σπορέλαιο για το τηγάνισμα</span><br /><span style="font-size: small;">άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα</span><br /><span style="font-size: small;">Για το σιρόπι (αν σας αρέσουν σιροπιασμένες)</span><br /><br /><span style="font-size: small;">2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">2 φλιτζάνια του τσαγιού μέλι</span><br /><span style="font-size: small;">2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό</span><br /><span style="font-size: small;">Εκτέλεση συνταγής</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Το ρίχνετε σε ένα βαθύ σκεύος και κάνετε μια λακκουβίτσα στο κέντρο του. Χτυπάτε τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το λάδι και το ξύσμα πορτοκαλιού.</span><br /><span style="font-size: small;">Ρίχνετε το μείγμα των αυγών στο αλεύρι και ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί 30’ και την ξαναζυμώνετε.</span><br /><span style="font-size: small;">Ανοίγετε λεπτά φύλλα και κόβετε με οδοντωτό ροδελάκι λωρίδες 3 – 4 εκ.</span><br /><span style="font-size: small;">Τηγανίζετε τις δίπλες σε καυτό λάδι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ξανθύνουν. Τις βάζετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί. Τις τοποθετείτε σε πιατέλα και τις πασπαλίζετε με άχνη και κανέλα.</span><br /><span style="font-size: small;">Αν θέλετε να σιροπιάσετε τις δίπλες βράζετε 7’ το νερό με το μέλι και τη ζάχαρη. Το ξαφρίζετε και βουτάτε τις δίπλες μέσα στο σιρόπι να μελωθούν.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: www.icookgreek.com</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Διαβάστε ακόμα: </span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/35007/paradosiakes-diples" target="_blank"><span style="font-size: small;"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Παραδοσιακές δίπλες</span></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/83922/ftiaxnoyme-monadikes-diples-me-portokali" target="_blank"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Φτιάχνουμε μοναδικές δίπλες με πορτοκάλι</span></a></p>
<p style="text-align: justify;"> </p>

Σχετικά άρθρα