Λεμονάτο κατσικάκι με μελωμένες πατάτες φούρνου

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Το πιο κλασικό ελληνικό, κυριακάτικο φαγητό. Το στήνετε σε 5΄, το βάζετε στο φούρνο να ψήνεται και χαλαρώνετε, απολαμβάνοντας την κυριακάτικη ραστώνη. Θέλετε τίποτα καλύτερο; Συνοδέψτε το µε πράσινες σαλάτες και τραγανό ψωμάκι.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Υλικά Συνταγής</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1½ κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">10 μεγάλες πατάτες</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">3/4 φλ. ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">2 ζουμερά λεμόνια</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 κ.γλ. ρίγανη</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 κ.γλ. θυμάρι</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">2 κ.σ. γεμάτες μουστάρδα</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 ποτήρι νερό</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Εκτέλεση</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Για το λεμονάτο κατσικάκι, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε µε σύρμα, να γίνουν σαν κρέμα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες. Τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ µε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Αδειάζουμε τις πατάτες σε βαθύ ταψί. Από πάνω τοποθετούμε το κατσικάκι. Αλατοπιπερώνουµε και περιχύνουμε µε το μείγμα που αλείψαμε τις πατάτες. Τέλος, ρίχνουμε στο ταψί το νερό.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Σκεπάζουμε µε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας γύρω γύρω το ταψί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γάστρα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς C. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μελώσουν οι πατάτες.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ΠΗΓΗ: http://www.argiro.gr<strong> </strong> </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Διαβάστε ακόμα: </span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/170749/katsikaki-me-thymari-kai-karota-sth-gastra" target="_blank"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Κατσικάκι με θυμάρι και καρότα στη γάστρα</span></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/160024/katsikaki-kokkinisto-me-krasi-kai-kanela" target="_blank"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Κατσικάκι κοκκινιστό με κρασί και κανέλα</span></a></p>

Σχετικά άρθρα