Μεγάλη πυρκαγιά στον κάλαμο - Καίγονται σπίτια και εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις

13 Αυγούστου 2017

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα σε πευκοδάσος στον Κάλαμο Αττικής προς τους Αγίους Αποστόλους, η οποία έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως ήδη σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες και έχουν καταστραφεί, ενώ οι τοπικοί φορείς κυριολεκτικά κάνουν έκκληση για τη συνδρομή εναέριων μέσων.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι αρκετά μεγάλη, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, που μίλησε στον ΣΚΑΙ, αυτή την ώρα καίγονται σπίτια, η φωτιά έχει μπει στο χωριό, με την κατάσταση να είναι πολύ δύσκολη καθώς η περιοχή είναι δύσβατη και τα εναέρια μέσα που επιχειρούν δεν επαρκούν για την κατάσβεση.
Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα ενώ μεταβαίνουν εναέρια μέσα, καθώς και οχήματα των ΟΤΑ και ιδιωτών που εθελοντικά συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.
Τοπικοί φορείς της περιοχής κάνουν έκκληση για να φτάσουν στην περιοχή εναέρια μέσα, έτσι ώστε να προλάβουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί δύο κατασκηνώσεις που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της πυρκαγιάς, ενώ στο χωριό του Καλάμου πολλοί είναι οι κάτοικοι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.


Φωτογραφίες από το σημείο που ανέβασαν χρήστες στο Twitter:

 

Πηγή: cnn.gr

Φωτογραφία: Twitter


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ