Διαζύγιο: Θέλω να ξαναπαντρευτώ αλλά ο φοβάμαι πώς θα το πάρει ο γιος μου

19 Αυγούστου 2017

Έχω χωρίσει με τον άντρα εδώ και 6 χρόνια. Ο γιος μου ήταν 18 και το πήρε πολύ βαριά. Το διαζύγιο το ζήτησα εγώ. Ο γιος μου με είχε πρότυπο μέχρι τότε και οι σχέσεις μας ήταν περισσότερο από άριστες. Τότε ξαφνικά η εικόνα μου στα μάτια του έσπασε.

Τώρα ήμαστε και πάλι καλά Έχω λοιπόν μια σχέση με έναν άντρα εδώ και 6 χρόνια. Μένουμε μαζί Είναι κι ο γιος μου μαζί μας 5 χρόνια. Θέλουμε λοιπόν με το σύντροφο μου να κάνουμε ένα πολιτικό γάμο πλέον, πιστεύω όμως ότι αυτό δεν θα αρέσει στον γιο μου 24 χρόνων σήμερα, φαντάρος με σχέση που θα επισημοποιήσει τα Χριστούγεννα.

Πριν λίγους μήνες παντρεύτηκε ο πατέρας του, με τον οποίο έχει λιγότερο από τα τυπικά σχέσεις και θύμωσε. Δεν του άρεσε. Το θεώρησε ντροπή και ξεφτίλα, όπως έλεγε.

Προσπάθησα πολύ να τον πείσω ότι δεν αλλάζει κάτι, μια υπογραφή μπαίνει στην υπάρχουσα κατάσταση. Τώρα που ήρθε και η δική μου ώρα για αυτή την υπογραφή. Πώς θα του το πω; Φοβάμαι μη θυμώσει και ξανά απομακρυνθεί ψυχικά από μένα. Φοβάμαι μη γίνω πάλι η αιτία και νιώσει ντροπή ή δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να τον θυμώσει. Πως να του το πω και να το δει καλά; 

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος - ψυχοδραματίστρια Σοφία Κουφοπούλου

 Θα βοηθούσε μία ειλικρινής επικοινωνία με το γιο σας. Αρχικά  γνωρίζοντας εσείς πώς νιώθετε, μπορείτε με φυσικό τρόπο  να εκφράσετε τα δικά σας συναισθήματα  στο γιο σας. Ίσως δεν είναι εύκολο για ένα παιδί να αποδεχτεί το χωρισμό των γονέων του σε όποια ηλικία κι αν είναι, καθώς κατά βάθος κάθε παιδί θα ήθελε οι γονείς του να είναι μαζί. Η ζωή όμως συνεχίζεται και μετά από το διαζύγιο και πλέον το παραδοσιακό πυρηνικό μοντέλο οικογένειας εξαλείφεται. Όπως αναφέρετε ο γιος σας είναι ενήλικας οπότε μπορεί να καταλάβει τη διαφορά του γονεϊκού ρόλου από το συζυγικό ρόλο. Επιπλέον, αυτό που είναι  σημαντικό είναι εσείς να είστε ευτυχισμένη και αυτό είναι που θέλει και κάθε παιδί για το γονιό του.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ