Χωρίσαμε και πήρε το παιδί και έφυγε για τη Γεωργία - Είμαι σε απόγνωση

20 Αυγούστου 2017

Έχω παντρευτεί μια Γεωργιανή εδώ και 3 χρόνια και έχουμε ένα κοριτσάκι 3 ετών. Έκανα τα πάντα για να είμαστε οικονομικά καλά, δούλευα από το πρωί μέχρι το βράδυ, οπότε υπήρχε ένταση μεταξύ μας. Απειλούσε ότι θα πάρει το παιδί στη Γεωργία, μετά όμως έλεγε ότι δεν το εννοούσε.

Πριν από 2 μήνες πήγε να δει τους γονείς της και μου είπε ότι δεν θα ξαναγυρίσει, ούτε αυτή, ούτε το παιδί. Ζητά διαζύγιο, διατροφή και με πιέζει με το παιδί, που το αγαπώ τόσο πολύ. Φαντάζομαι ότι το έχω κοντά μου και βασανίζομαι από τις αναμνήσεις.

Δεν έχω όρεξη για τίποτα και δυστυχώς έρχεται και αυτή στο μυαλό μου και πονάω. Τελικά αποφασίστηκε από κοινού να δίνω μια διατροφή και να βλέπει το παιδί το καλοκαίρι, αλλά νιώθω ότι έχασα την οικογένειά μου και κυρίως την κορούλα μου.

Είμαι σε απόγνωση, κλαίω πολλές φορές, πονάω πολύ. Τώρα έχω να δω το παιδί στο Skype 18 ημέρες, όχι γιατί δεν με αφήνει, αλλά την τελευταία φορά σοκαρίστηκα, γιατί είναι τόσο μακριά και δεν μπορώ να το αγγίξω. Είμαι απελπισμένος, τι να κάνω; 

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος -ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός

Φαίνεται πως περνάτε μια φάση πένθους για τη διάλυση της σχέσης σας, η οποία καταπατείται απ' το φόβο πως δε θα ξαναδείτε το παιδί σας. Είναι στ'αλήθεια όμως αληθινό ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Ή απλά ένα χαρτί που παίζει η θυμωμένη και φοβισμένη σύζυγος; Είναι αναμενόμενο να σκέφτεστε αγχωμένα και να δράτε κάπως σπασμωδικά και οι δύο σας. Εξηγούμαι:
Ξεκινάτε τη σύσταση της πρώην γυναίκας σας ως "μια Γεωργιανή". Αυτός ο τρόπος να συστήσετε έναν άνθρωπο που περάσατε τόσα μαζί, σημαίνει πως κατάφερε να ανήκει εκεί που ανήκετε εσείς και εξ αυτού συμπεραίνω πως εσείς ήσαστε ο βασικός άνθρωπος μέσα από τον οποίο γνώρισε το "μη γεωργιανό"( δηλαδή το "ελληνικό";). Τί ήταν αυτό που την έκανε να νιώσει τόσο ξένη ώστε να φύγει πάλι εκεί όπου δεν είναι ξένη; Σας ρωτώ γιατί η αίσθηση ασφάλειας και ανήκειν μιας μητέρας είναι βασική προϋπόθεση για αυτήν ώστε μη νιώθει κίνδυνο για αυτήν και το παιδί της. Η σταθερότητα του συναισθήματός της σημαίνει σταθερότητα και για το παιδί. Ίσως νιώθωντάς την σαν ξένη να σας κούμπωσε και σας και να μη την κάνατε να νιώσει ασφάλεια. Αν καταφέρνατε με κάποιο τρόπο να κερδίσετε την εμπιστοσύνη της σ'αυτό το θέμα μπορεί να χαλάρωνε και να σας εμπιστευόταν αρκετά ώστε να βλέπετε περισσότερο την κόρη σας.

 ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Σωκρ***** ****
10:07 Πέμπτη 28/09/2017
ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗΔΕΝ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΧΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗΛΟΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΠΙΕΖΟΜΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ Η ΑΓΑΠΗ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΠΕΛΑ ΛΙΓΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΑ ΣΚΕΥΤΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 5 ΓΥΡΝΑΕΙ ΠΙΣΩΑΡΑ ΠΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΥΤΟ ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΟΜΑΛΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑΜ Ι Α Ο Ι Κ Ο Γ Ε Ν ΕΙ Α Μ Ε Ε Ν Α Γ Ο Ν Ε Α ΕΙ ΝΑΙ Σ Α Ν Μ Ι Α Β Α Ρ Κ Α Μ Ε Ε Ν Α Κ Ο Υ Π Ι
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ