Τρικ μακιγιάζ για ευαίσθητα μάτια

Τα ματάκια σου κοκκινίζουν συχνά και σκέφτεσαι ότι πρέπει να αποχωριστείς τα καλλυντικά σου και να σταματήσεις να βάφεσαι; Καμία σχέση! Διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να προστατέψεις τα ευαίσθητα μάτια σου με τα κατάλληλα τιπ μακιγιάζ.

Kρεμώδης σκιά: οι ματ σκιές μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα για εσένα που έχεις ευαίσθητα ματάκια. Οι σκιές σε μορφή σκόνης είναι πολύ πιθανό να ερεθίσουν τα μάτια σου. Η σύνθεση των σκιών σε κρεμώδη μορφή είναι πιο απαλή για τα μάτια σου και καλά θα κάνεις να την προτιμήσεις.

Καθαρά πινέλα: μήπως είσαι από τους τύπους που έχουν να καθαρίσουν αιώνες τα πινέλα του μακιγιάζ; Για σκέψου μόνο θα έμενες μήνες με την ίδια πετσέτα προσώπου χωρίς να την αλλάξεις; Η απάντηση είναι σίγουρα όχι. Τότε γιατί ξεχνάς να καθαρίζεις τα πινέλα σου; Ειδικά αν τα χρησιμοποιείς κάθε μέρα τότε τα ευαίσθητα ματάκια σου όταν απλώνεις τις σκιές με το ίδιο πινέλο κάθε μέρα δεν μπορεί παρά να κοκκινίσουν και να έχεις φαγούρα. Χρησιμοποίησε ένα απαλό σαμπουάν για να καθαρίσεις τα πινέλα σου και άφησε τα να στεγνώσουν αφού το να χρησιμοποιείς βρώμικα πινέλα δεν αποκλείεται να σου προκαλέσει ερεθισμούς.

Το ντεμακιγιάζ και τα μάτια σου: το ντεμακιγιάζ είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που όμως δεν πρέπει να ξεχνάς ειδικά όταν έχεις ευαίσθητα μάτια.

Φρόντισε να έχεις αφαιρέσει το μακιγιάζ σου έστω από τα μάτια πριν πέσεις για ύπνο έτσι ώστε το πρωί να μην έχεις να κάνεις με δύο πρησμένα και κόκκινα ματάκια. Ένα απαλό γαλάκτωμα ειδικό για την περιοχή των ματιών είναι ό,τι πρέπει!

H αντικατάσταση: το να θυμάσαι να αντικαθιστάς τα καλλυντικά σου με καινούργια μπορεί κάποιες φορές να όσο την “δίνει” ειδικά όταν πετάς προϊόντα αλλά τι να κάνουμε όταν έχει περάσει ο χρόνος… ζωής τους τότε δεν έχεις και πολλά περιθώρια.

Προσοχή στη μάσκαρα: δεν είπαμε να μην φορέσεις μάσκαρα, απλά πρόσεξε τι είδους μάσκαρα θα διαλέξεις. Προτίμησε μια “φυσική” μάσκαρα χωρίς να χαρίζει έξτρα μήκος ή όγκο που συνήθως έχουν πιο “βαριά” σύνθεση και δεν αποκλείεται να εντείνουν τον ερεθισμό στα ευαίσθητα ματάκια σου.

Σχετικά άρθρα