Κατσικάκι κοκκινιστό με αμπελοφάσουλα

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Ταξιδέψαμε στην Κίμωλο και συλλέξαμε τις καλύτερες συνταγές του νησιού. Μαγειρεύει ο Λευτέρης Αντιβάχης.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Υλικά</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 κιλό κατσικάκι, μπούτι και σπάλα, κομμένο σε κομμάτια 10 εκ.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 ξυλάκι κανέλας</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">200 ml κόκκινο κρασί</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">80 ml ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 κιλό αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Διαδικασία</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το κατσίκι και σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 – 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Ανακατεύουμε την ντομάτα με τον πελτέ, 100 ml νερό και τα μπαχαρικά και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και 100 ml νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν και τα φασολάκια και να δέσει η σάλτσα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ΠΗΓΗ: http://www.gastronomos.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Διαβάστε ακόμα: </span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/Λεμονάτο%20κατσικάκι%20με%20μελωμένες%20πατάτες%20φούρνου" target="_blank"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Λεμονάτο κατσικάκι με μελωμένες πατάτες φούρνου</span></span></a></p>

Σχετικά άρθρα