Ψάρι με βλήτα μαγειρευτά και μοσχομυρωδάτα

<p style="text-align: justify;"><br style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;" /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Υλικά</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 κιλό φιλέτα ή φέτες λευκόσαρκου ψαριού, όπως πέρκα, μπακαλιάρος ή άλλο της αρεσκείας μας (φρέσκα ή κτψ), αλατοπιπερωμένα</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1.200 γρ. (ζυγισμένα ακαθάριστα) βλίτα, καθαρισμένα (ξεχωρίζουμε τα φύλλα από τα τρυφερά κοτσάνια. τα φύλλα τα αφήνουμε ολόκληρα, ενώ τα τρυφερά κοτσάνια τα ψιλοκόβουμε)</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε καρέ</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες, πάχους περίπου 2 εκ.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, κοπανισμένο σε σκόνη</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, κοπανισμένος σε σκόνη</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">60 ml χυμός λεμονιού</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">60 ml ούζο (προαιρετικά)</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">70 ml ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Διαδικασία</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και 1.200 ml νερό και βράζουμε τα καρότα για περίπου 20 – 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνουμε στην άκρη και κρατάμε το νερό όπου τα βράσαμε.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα ψάρια για περίπου 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν, να σφίξουν και να νοστιμίσουν. Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα ψιλοκομμένα κοτσάνια από τα βλίτα για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τα φύλλα από τα βλίτα, τον άνηθο, το δυόσμο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το νερό όπου βράσαμε τα καρότα και μαγειρεύουμε για περίπου 6 – 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Βάζουμε προσεκτικά πάνω από τα χόρτα και τα ψάρια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ούζο (αν βάλουμε) και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα ψάρια και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Στο μεταξύ, πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα καρότα με το χυμό λεμονιού και 2 κουτάλες της σούπας από το ζουμί του φαγητού, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το φαγητό, σείουμε απαλά την κατσαρόλα να αναμειχθούν και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με πιπεριές τουρσί, ελιές και ψωμί.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος</span></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ΠΗΓΗ: http://www.gastronomos.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Διαβάστε ακόμα: </span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/129794/vlita-me-freskia-ntomata" target="_blank"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Βλίτα με φρέσκια ντομάτα!</span></span></a></p>

Σχετικά άρθρα