Κρέπες βρώμης αλμυρές ή γλυκές

17 Αυγούστου 2017

Κρέπες βρώμης αλμυρές ή γλυκές

Γλυκές κρέπες

ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 253 kcal
ανά μερίδα 189γρ.
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: 34γρ.
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ: 14 γρ.
ΛΙΠΟΣ: 7 γρ.
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ: 3 γρ.
Χοληστερόλη: 214 mg
Νάτριο: 119 mg

Αλμυρές κρέπες

ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 229 kcal
ανά μερίδα 183γρ.
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: 22γρ.
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ: 18 γρ.
ΛΙΠΟΣ: 7 γρ.
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ: 2 γρ.
Χοληστερόλη: 216 mg
Νάτριο: 394 mg

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3 ΚΡΕΠΕΣ 1 ΜΕΡΙΔΑ

1 αυγό (50γρ.) ή 2 ασπράδια αυγών
3 K (23γρ.) πίτουρο βρώμης
2 K (50γρ.) γεμάτες γιαούρτι, χωρίς λιπαρά (0% λιπαρά)
2 Κ γάλα, αποβουτυρωμένο (0% λιπαρά) (αν χρειαστεί)
Για αλμυρές κρέπες προσθέτετε στο μίγμα 0,4γρ. (1 πρέζα) αλάτι  και ό,τι μπαχαρικό ή φρέσκο μυρωδικό θέλετε και 2 Κ (30γρ.) αναρή ξηρή (3% λιπαρά).
Για γλυκές κρέπες στο μίγμα προσθέτετε 1 γρ. στέβια και μετά στο ψήσιμο κανέλα. Σερβίρετε με 2 Κ (36γρ.) μαρμελάδα φρούτου (Φραγκοστάφυλο/ φράουλα) χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε το αυγό με το αλάτι, τo γιαούρτι, το πίτουρο βρώμης  μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αν το μίγμα είναι πολύ σκληρό προσθέτετε 2 κουταλιές γάλα χαμηλών λιπαρών.   

Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε μια κουταλιά από το μίγμα και την απλώνετε στο τηγάνι μέχρι να ψηθεί καλά και από τις δυο μεριές. Γυρίζετε με σπάτουλα και από τις δυο μεριές.   

Οι κρέπες τρώγονται σκέτες, αλμυρές ή γλυκές.

Mε τη ΔΡΑ ΕΛΕΝΗ Π. ΑΝΔΡΕΟΥ
DProf, RD, LD κλινική διαιτολόγος – διατροφή και αγωγή υγεία aeleni@spidernet.com.cy

ΠΗΓΗ: http://www.xrysessyntages.com

Διαβάστε ακόμα:

Το πιο νόστιμο πρωινό: Ράβδοι με βρώμη και μπανάνα

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ