Κρητικές χυλοπίτες με μελιτζάνες και φέτα

17 Αυγούστου 2017

Όταν οι αγαπημένες χυλοπίτες παντρεύονται αρμονικά με φέτα και με μελιτζάνα, το γευστικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό! Δοκιμάστε τες

Υλικά Συνταγής
500 γραμ. χυλοπίτες
4 μελιτζάνες τσακώνικες
1 ξερό κρεμμύδι
6 ώριμες ντομάτες ή 2 συσκευασίες πομοντόρια αποφλοιωμένα
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σκόρδο
φρέσκα φύλλα βασιλικού και δυόσμου
τρίμματα φέτας
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για τις χυλοπίτες με φέτα, κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε κυβάκια. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε στους 250ο C για 15′.

Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ και το σκόρδο ολόκληρο για 2-3 λεπτά. Μόλις ξανθύνει λίγο το κρεμμύδι προσθέτουμε τη ζάχαρη και καραμελώνουμε. Κόβουμε τις ντομάτες σε καρέ και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και δυόσμου και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ρίχνουμε αλάτι μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις μελιτζάνες.

Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά. Χωρίς να τα στραγγίσουμε, τα παίρνουμε με πιρούνα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.

Προσθέτουμε τα τρίμματα φέτας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: http://www.argiro.gr

Διαβάστε ακόμα:

Χυλοπίτες με μελιτζάνες

Kρέας μαγειρευτό με μελιτζάνες


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θέλει τόλμη για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από το σκοτάδι
Η πορεία προς τη γνώση του εαυτού δεν...
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...