Ισπανία: Αναζητείται ο νεότερος αδελφός του Ντρις Ουκαμπίρ

18 Αυγούστου 2017

Οι ύποπτοι που έχουν συλληφθεί για τη φερόμενη εμπλοκή τους στις επιθέσεις στις ισπανικές πόλεις Βαρκελόνη και Καμπρίλς, δεν είχαν προηγούμενη εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής διεύθυνσης της ισπανικής εισαγγελίας Χαβιέρ Θαραγόθα.

«Δεν υπάρχουν έρευνες στις οποίες να αναφέρονται τα ονόματά τους», δήλωσε ο Θαραγόθα στο ραδιοφωνικό δίκτυο Cadena Ser.

Επίσης, σύμφωνα με το Cadena Ser, οι καταλανικές αρχές αναζητούν ένα τρίτο όχημα, ένα βαν, και δύο ανθρώπους σε σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις, μετά τη σύλληψη ενός τρίτου υπόπτου.

Εξάλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, οι δράστες των δύο τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βαρκελόνη ήταν μέλη ενός πυρήνα 12 μελών.

Επίσης, τοπικά μμε ανέφεραν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας αναζητούν τον Μούσα Ουκαμπίρ, αδελφό ενός από τους συλληφθέντες στην τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελόνη, τον οποίο θεωρούν ύποπτο-κλειδί.

Σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές, ο Μούσα, ο νεώτερος αδελφός του Ντρις Ουκαμπίρ, φέρεται να ήταν ο δράστης της επίθεσης στη Ράμπλας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τοπικά μμε, ένας από τους τραυματίες της επίθεσης στην ισπανική πόλη Καμπρίλς υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη eldiario.es, τα τραύματά του είχε προκληθεί από λεπίδα.

Οι καταλανικές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας δεν επιβεβαίωσαν την πληροφορία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, EPA/Andreu Dalmau FACES PIXELATED BY SOURCE DUE TO SPANISH LAW


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ