Κυκλαδίτικη φρουτάλια με πατάτες και κολοκύθια

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Είναι το γρηγορότερο και νοστιμότερο φαγητό που μπορείτε να ετοιμάσετε. Εμείς, στα νησιά, έχουμε τις φρουτάλιες στο εβδομαδιαίο μενού, κάνοντας πάρα πολλές παραλλαγές στις γεμίσεις τους. Αυτή που σας δίνω είναι η αγαπημένη µου.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Υλικά Συνταγής</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">6 αυγά</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">3 βρασμένες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">3 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε λεπτές φέτες</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1/3 φλ. φρέσκο γάλα</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1/2 φλ. τρίμματα φέτας ή ανθότυρου</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1/4 φλ. ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">λίγος άνηθος ψιλοκομμένος</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Εκτέλεση</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Για τη φρουτάλια, σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τις πατάτες, να μελώσουν (όχι να κάνουν κρούστα), για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις λεπτές φέτες κολοκυθιού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 3΄- 4΄.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά µε σύρμα, να ενωθούν, προσθέτουμε τη φέτα, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον άνηθο. Στο τέλος, προσθέτουμε και το γάλα.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Περιχύνουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια µε το μείγμα των αυγών. Ανακινούμε το τηγάνι από το χερούλι, δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σκεπάζουμε µε καπάκι το τηγάνι. Αφήνουμε τη φρουτάλια να ψηθεί για 5΄.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Με προσοχή, την αναποδογυρίζουμε µε το καπάκι ή µε ένα μεγάλο, ρηχό πιάτο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3΄-4΄. Αδειάζουμε τη φρουτάλια σε πιατέλα και την κόβουμε σε τρίγωνα. Σερβίρουμε µε ντοµατοσαλάτα και φέτα.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;"><strong>Extra tips</strong> </span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Το γάλα στη φρουτάλια δίνει υγρασία και την κάνει αφράτη.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Δεν ψήνουμε την φρουτάλια σε δυνατή φωτιά για να προλάβει να ψηθεί μέχρι μέσα.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Με το βράσιμο της πατάτας, αποφεύγουμε να τραβήξουν-ρουφήξουν λάδι.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ΠΗΓΗ: www.argiro.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Διαβάστε ακόμα:</span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/60697/fritata-me-loykaniko-chorizo" target="_blank"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Φριτάτα με λουκάνικο chorizo</span></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/4050/ftiaxte-kalokairini-patatosalata-me-lachanika" target="_blank"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Φτιάξτε καλοκαιρινή πατατοσαλάτα με λαχανικά!</span></a></p>

Σχετικά άρθρα