Καυστικά σχόλια για την απουσία της Μισέλ

Η φωτογενής Πρώτη Κυρία της Κίνας Πενγκ Λιχουάν έπαιξε τύμπανα στο Τρινιντάντ, πιάστηκε χέρι-χέρι με την κόρη ενός αγρότη καφέ στην Κόστα Ρίκα και έβγαλε φωτογραφίες με το iPhone της, στη σκιά των ερειπίων των Μάγια στο Μεξικό. Όμως, η γοητευτική και δημοφιλής σύζυγος του Κινέζου προέδρου Σι Ζινπινγκ, βγήκε εκτός των προβολέων της δημοσιότητας για δύο ημέρες και ενώ ο σύζυγός της, είχε ανεπίσημες συνομιλίες με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον στην Καλιφόρνια.

Η Πένγκ για την οποία πολλοί Κινέζοι λένε ότι ήταν πολύ πιο γνωστή στη χώρα τους από τον σύζυγο και πρόεδρο, πριν αυτός γίνει η κορυφαία ηγετική φυσιογνωμία, έχει σπάσει αποφασιστικά το σκόπιμα χαμηλό προφίλ που διατηρούσαν ανέκαθεν οι πρώτες κυρίες της Κίνας, ακολουθώντας τον τρόπο σκέψης της Γιανγκ Κουίγκ της συζύγου του ιδρυτή της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας, Μάο.

Πολλοί στην Κίνα ανέμεναν να δούνε περισσότερα από την Πρώτη Κυρία τους στην Καλιφόρνια με την ελπίδα ότι θα είχαν την ευκαιρία να την συγκρίνουν με την Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Μισέλ Ομπάμα, προσθέτοντας ενδεχομένως μια νέα διάσταση στην σχέση που οικοδομούν οι πρόεδροι των δυο δυνάμεων.

Αλλά η απόφαση της κα Ομπάμα να παραμείνει στην Ουάσιγκτον με τις κόρες της αντί να συναντηθεί με την κα Πενγκ έθεσε την Πρώτη Κυρία της Κίνας στο “περιθώριο

Σχετικά άρθρα