Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού και ντομάτα

21 Αυγούστου 2017

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ


ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 221kcal (ανά μερίδα)
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: 5γρ.
ΠΡΩΤΕΐΝΕΣ: 31γρ.
ΛΙΠΟΣ: 8γρ.
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ: 0 γρ.

ΥΛΙΚΑ
4 (480γρ) φιλετάκια κοτόπουλου
(400γρ.) γιαούρτι
(0% λιπαρά)
1(111γρ.) ντομάτα, τριμμένη
1 κουταλιά
γλυκού (2.1γρ.) πάπρικα
4 κουταλιές γλυκού λάδι
1 πρέζα
(0,4γρ.) αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σάλτσα γιαουρτιού: χτυπάτε το γιαούρτι με την τριμμένη ντομάτα, την πάπρικα, και τα 2 κ/κια λάδι. Τοποθετείτε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε ταψί φούρνου και αλατίζετε. Περιχύνετε τη σάλτσα γιαουρτιού και αφήνετε να μουλιάσει για 1 ώρα. Στην ½ ώρα γυρίστε το κοτόπουλο για να απορροφηθεί το γιαούρτι παντού. 4. Λαδώστε με τα υπόλοιπα 2 κ/κια λάδι, το ταψί φούρνου και απλώστε τα φιλέτα και ψήστε σε μέτριο φούρνο αέρα για ½ ώρα. 5. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και πουργούρι.

ΠΗΓΗ: www.xrysessyntages.com

Διαβάστε ακομα:

Κοτόπουλο ψητό light με μυρωδικά και σαλάτα

Κοτόπουλο με βαλσαμικό με μέλι και βότανα στη σχάρα! 210 ΘΕΡΜΙΔΕΣ!


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ