Λιβύη: Ο στρατός κατέλαβε το αρχηγείο πολιτοφυλακής

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού της Λιβύης διέταξε σήμερα μία ομάδα πολιτοφυλάκων να παραδώσουν το αρχηγείο τους, έπειτα από το θάνατο 31 ανθρώπων στις συγκρούσεις που είχαν με διαδηλωτές στη Βεγγάζη (νότια).

Ο Γιούσεφ Αλ Μανγκούς είπε πως οι διάφορες ταξιαρχίες του στρατού θα αναλάβουν το αρχηγείο της ταξιαρχίας Λιβυκή Ασπίδα στη Βεγγάζη, δήλωσε ένας εκπρόσωπος στο λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων LANA.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τις συγκρούσεις ανάμεσα σε μαχητές της ταξιαρχίας και διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της οργάνωσης απαιτώντας τη διάλυσή της και καλώντας τα μέλη της να παραδώσουν τα όπλα τους, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 31 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Οι συμπλοκές τελείωσαν όταν οι λιβυκές ειδικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του αρχηγείου της οργάνωσης. Πέντε μέλη του προσωπικού του στρατού περιλαμβάνονται στους νεκρούς.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι νέοι ηγέτες της Λιβύης προσπαθούν να εδραιώσουν την εξουσία τους και να εγκαθιδρύσουν εκ νέου την ασφάλεια στη χώρα αυτή της Βόρειας Αφρικής, έπειτα από την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι το 2011.

Η ταξιαρχία Λιβυκή Ασπίδα αποτελείται από πρώην αντάρτες που συνδέθηκαν με το υπουργείο Άμυνας μετά το τέλος των συγκρούσεων.

Σχετικά άρθρα