Η αρραβωνιαστικιά μου πάσχει από Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή και είμαστε στα πρόθυρα χωρισμού...

25 Αυγούστου 2017
O 36χρονος αναγνώστης του boro.gr, Φώντας ρωτά

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με την αρραβωνιαστικιά μου, πάσχει από Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή (ΓΑΔ) με αποτέλεσμα να είμαστε στα πρόθυρα του χωρισμού. Είναι συνέχεια σε σκέψεις, πότε συγκεντρωμενη στη παρούσα στιγμή, σκέφτεται παράλογα πράγματα και κολλάει εκεί. Δεν ήταν έτσι από την αρχή της σχέσης μας.

Μετά τον αρραβώνα μας άρχισε να αλλάζει σας παρακαλώ αν μπορείτε να μου πείτε κάποια συμβουλή πως πρέπει να συμπεριφέρθω; το έχω ανάγκη, γιατί οι σκέψεις τις πλέον είναι ότι δε μπορεί να είναι μαζί μου γιατί η σχέση μας. Η αγάπη μας της προκαλεί αυτές τις σκέψεις και γενικά ότι έχει σχέση με εμένα και είμαστε ένα βήμα πριν τον χωρισμό.

Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Λουκία Αποστολίδη http://psychotherapycenter.gr:

Καλησπέρα σας, θα πρότεινα να έρθει σε επαφή με κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας και να ξεκινήσει άμεσα τις συναντήσεις.

Είναι όπως φαίνεται απαραίτητο για την ίδια πάνω από όλα να δημιουργήσει μια ψυχοθεραπευτική σχέση, μιας και όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται σε μια τέτοια δύσκολη συνθήκη δε μπορεί να την διαχειριστεί μόνος του.

Μπορείτε να ψάξετε στο διαδίκτυο για συμπεριφορική γνωσιακή θεραπεία, όπως επίσης και για οικογενειακή-συστημική ώστε να βρείτε κάποιον ειδικό που μπορείτε να απευθυνθείτε άμεσα.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ