Μάσκα προσώπου για λεία επιδερμίδα

Η λεία και υγιής επιδερμίδα αποπνέει φρεσκάδα και λάμψη, γι’ αυτό πρέπει να φροντίζετε το πρόσωπο σας και να κάνετε μια φυσική περιποίηση με μάσκες ομορφιάς τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσετε το δέρμα σας μόνιμα όμορφο και φρέσκο.

Εξάλλου όπως έχουμε ήδη αναφέρει πολλές φορές η κουζίνα μας και γενικότερα η φύση αποτελεί μια πλούσια πηγή πρώτων υλών για την φροντίδα και την περιποίηση του προσώπου και του σώματος μας.

Δείτε λοιπόν πως μπορείτε με απλά υλικά να φτιάξετε τη δική σας υπέροχη μάσκα προσώπου που θα αφήσει την επιδερμίδα σας λεία και υγιή.

Πρόκειται για μια μάσκα με ασβέστιο, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Β3, βιταμίνη Β5, βιταμίνη C, μαγνήσιο, μαγγάνιο, πρωτεΐνη, ψευδάργυρο και φυλλικό οξύ χάρη στο αγγούρι. Πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και μονοακόρεστα λίπη λόγω του αβοκάντο και εξαιρετική πηγή Βιταμίνης C, καλίου και φυτικών ινών από την μπανάνα. Σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο αποτελούν μια θαυματουργή μάσκα προσώπου.

Θα χρειαστείτε:

– 1 κουταλιά της σούπας αγγούρι ψιλοκομμένο

– 1/2 ώριμο αβοκάντο

– 1/2 μπανάνα

– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

– 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

Τρόπος παρασκευής:

Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η μάσκα σας είναι έτοιμη.

Τρόπος εφαρμογής:

Πάρτε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και απλώστε το στο πρόσωπό σας. Αφήστε το να δράσει για μισή ώρα και στη συνέχεια ξεπλυθείτε με άφθονο δροσερό νερό. Τέλος, απλώστε την ενυδατική σας κρέμα προσώπου.

Πηγή: beautetinkyriaki

Σχετικά άρθρα