Σαλάτα µε πεπόνι, τραγανό προσούτο και γραβιέρα

30 Αυγούστου 2017

Το πεπόνι ταιριάζει υπέροχα με το προσούτο και την πικάντικη γραβιέρα, χαρίζοντάς μας μία από τις πιο δροσερές και εντυπωσιακές σαλάτες του καλοκαιριού.

 

Προετοιμασία: 0:10'     Μαγείρεμα: 0:15'   Μερίδες: 4

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 φλ. μικρά τρυφερά φύλλα σπανάκι
  • 1 πράσινη σαλάτα
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 4 λιαστές ντομάτες
  • 4 φέτες πεπόνι (κομμένο σε τρίγωνα)
  • 4 φέτες προσούτο Καρπενησίου
  • 1/2 φλ. φλούδες πικάντικη γραβιέρα
  • 1/2 φλ. φιλέ αμυγδάλου
  • Για τη σως
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 2 λιαστές ντομάτες
  • 1/2 κ.γλ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση:

Για τη σαλάτα με πεπόνι και προσούτο, αραδιάζουμε το προσούτο σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 15΄ στους 200οC, να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε να κρυώσει. Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά όλα τα λαχανικά. Τα στήνουμε σε ανοιχτή πιατέλα. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε.

Στρώνουμε το πεπόνι γύρω γύρω. Ψιλοκόβουμε το τραγανό προσούτο πάνω από τη σαλάτα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις φλούδες γραβιέρας. Τοποθετούμε τα υλικά για τη σως στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. (Θα γίνει σαν κρέμα). Περιχύνουμε τη σαλάτα.

 

πηγή:argiro.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Πράσινη σαλάτα με ντοματίνια

Σαλάτα με ρόδι

Καρπούζι και Πεπόνι: Η διατροφική αξία των δύο αγαπημένων καλοκαιρινών φρούτων




ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ