"Θεϊκό" τριπλό κέικ σοκολάτας!

28 Αυγούστου 2017


ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ
1 φλ. αλεύρι Φαρίνα “00”,
½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ,
½ κουταλάκι μαγειρική σόδα,
¼ κουταλάκι αλάτι,
½ φλ. κακάο,
½ φλ. κοχλαστό νερό,
½ φλ. ζάχαρη,
¼ φλ. ζάχαρη καστανή,
2 μεγάλα αβγά,
90 γρ. βούτυρο ανάλατο,
½ φλ. sour cream,
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας.

Για την γκανάς
200 γρ. μαύρη σοκολάτα (όχι 70% κακάο. 40%-50% είναι ιδανικό),
¾ φλ. κρέμα γάλακτος.

Για το σερβίρισμα
Περίπου 50 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη με ένα μαχαίρι (χρησιμοποιείτε την αγαπημένη σας μαύρη σοκολάτα).


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Βουτυρώνετε τη βάση και τα τοιχώματα ενός στενόμακρου ταψιού, 13 Χ 23 εκ. Καλύπτετε τη βάση και τα πλαϊνά του ταψιού με ένα κομμάτι αντικολλητική λαδόκολλα, αφήνοντας αρκετό χαρτί να εξέχει. Αργότερα, θα χρησιμοποιήσετε αυτό το χαρτί για να βγάλετε το κέικ από το ταψί του.
Βάζετε το κακάο και το κοχλαστό νερό σε ένα μικρό μπολ. Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το κακάο. Προσθέτετε τη σάουαρ κριμ και ανακατεύετε ξανά.
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα δύο είδη ζάχαρης, τα αβγά και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το βούτυρο και χτυπάτε ξανά. Στη συνέχεια, βάζετε το μίγμα κακάο και τη βανίλια. Τέλος, προσθέτετε το αλεύρι και χτυπάτε το μίγμα μέχρι να αναμιχθεί καλά. Βάζετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Φτιάχνετε τη γκανάς περίπου 10 λεπτά πριν να ψηθεί το κέικ: Κόβετε τη σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ. Βάζετε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. Μόλις κοχλάσει τη ρίχνετε στο μπολ με τη σοκολάτα. Αφήνετε το μίγμα να σταθεί για λίγο και ακολούθως ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
Μόλις βγάλετε το κέικ από το φούρνο, τρυπάτε όλη του την επιφάνεια με ένα ξύλινο ή μεταλλικό σουβλάκι. Περιχύνετε το κέικ αργά – αργά, με το 1/3 από τη γκανάς. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει εντελώς στο ταψί του. Κρατάτε την υπόλοιπη γκανάς σε θερμοκρασία δωματίου.
Όταν κρυώσει το κέικ, το βγάζετε από το ταψί χρησιμοποιώντας το χαρτί που εξέχει. Το βάζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Περιχύνετε με την υπόλοιπη γκανάς και ρίχνετε πάνω την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα. Σερβίρετε το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου και σε φανατικούς σοκολατοφάγους.

Aπό τη Γαλάτεια Παμπορίδη

Πηγή: xrysessyntages.com


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +43395+184845+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σε έξαρση η ιλαρά!
Παιδιατρική
Σε έξαρση η ιλαρά!