Λιγκουίνι με ντομάτα, αριάνι και κάππαρη

30 Αυγούστου 2017

Η συνταγή αυτή παραπέμπει γευστικά στην καρμπονάρα. Φάτε όμως όσο τραβάει η όρεξή σας γιατί έχει μικρό θερμιδικό φορτίο!


Μερίδες: 4      Προετοιμασία: 5'     Χρόνος: 7'    Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο


Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά) 
  • 800 γρ. ντοματίνια
  • 4 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη
  • 300 ml ξινόγαλο (αριάνι) 
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού (ή άλλου μυρωδικού), χοντροκομμένα


Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μπούκοβο (προαιρετικά) και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα ντοματίνια ολόκληρα και σιγοψήνουμε για 5 - 6 λεπτά, πιέζοντάς τα στο τέλος με πιρούνι (τα χοντρολιώνουμε). Προσθέτουμε την κάππαρη και το ξινόγαλο και σιγοβράζουμε για 3 - 4 λεπτά. Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε.

 

πηγή:gastronomos.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Πεντανόστιμες Γαρίδες με Λινγκουίνι και κρέμα γάλακτος!

Λιγκουίνι με πέστο αβοκάντο

 

 



ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ