Υποψιάζομαι ότι ο σύντροφός μου είναι bisexual...

29 Αυγούστου 2017
Η 32χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Αλίκη ρωτά

Έχω κάποιες ανησυχίες για την σεξουαλική ζωή του συντρόφου μου. Ενώ στην αρχή της σχέσης μας ήταν πιο δραστήριος τον τελευταίο καιρό μου έχει μπει η ιδέα ότι ίσως είναι bisexual.

Του αρέσει περισσότερο να τον χαϊδεύω και να ασχολούμαι εγώ περισσότερο μαζί του, ενώ πολλές φορές προτιμάει να αυνανίζεται μόνος του βλέποντας ταινία πορνό, αντί να με περιμένει να γυρίσω.

Απολαμβάνει περισσότερο να του βάζω εγώ δάχτυλο η να του κάνω στοματικό παρά να ασχοληθεί εκείνος μαζί μου. Όταν αναφέρομαι στους gay ή στους άντρες που έχουν ομοφυλοφιλικές τάσεις μένει απλά σιωπηλός κ δεν λέει κάτι.

Του αρέσει να κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέφτη λέγοντας συνέχεια τη φράση «ωραίος άντρας». Πραγματικά δεν ξέρω τι να σκεφτώ, πως θα το καταλάβω αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Στο ερώτημα απαντά ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας - ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου:

Τα στοιχεία που μας δίνετε σε γενικές γραμμές δεν παραπέμπουν σε ομοφυλοφιλική συμπεριφορά. Παραπέμπουν όμως σε έντονα ναρκισσιστική προσωπικότητα και δυσκολία να μπει στη διαδικασία του δίνω και παίρνω.

Μια σχέση για να είναι πραγματική απαιτεί μια αμφίδρομη διαδικασία από τη μεριά των δύο συντρόφων.

Όσον αφορά την επιθυμία του για αυνανισμό και παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού ενδεχομένως παραπέμπει σε στοιχεία καταναγκαστικής σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Απαιτείται βαθύτερη ενημέρωσή σας από σεξολόγο ή ειδικό ψυχολόγο προκειμένου να αντιληφθείτε τα βαθύτερα ψυχολογικά αίτια της κρίσης στη σχέση σας.

Το ενδεχόμενο να είναι bisexual δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Διαβάστε ακόμα:

Σεξ: Όταν η γυναίκα ανακαλύπτει πως ο άνδρας της είναι bisexual

Bisexual και ομοφυλοφιλία: Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Paul Lefevre Geraldy
Η Σκέψη της ημέρας
Paul Lefevre Geraldy