Μακαρονοσαλάτα πέστο – μοτσαρέλα

<p><strong>Υλικά (για 4-6 άτομα)</strong></p>
<p>500 γρ. (1 πακέτο) πένες (καλύτερα ολικής αλέσεως),</p>
<p>2 κομμάτια (ολόκληρες) πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, κομμένες σε τετραγωνάκια,</p>
<p>1 βαζάκι (3/4 φλ. περίπου) σάλτσα πέστο βασιλικού (Basil Pesto),</p>
<p>1 μπάλα (150 γρ.) μοτσαρέλα (ή μοτσαρέλα κοπής) σε κυβάκια,</p>
<p>3 γερές χούφτες άγρια ρόκα (Rucola, από συσκευασία για σαλάτα), αλάτι.</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε με τρεχούμενο νερό μέσα σε σουρωτήρι μέχρι να κρυώσουν.</p>
<p>Τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε μέσα το πέστο βασιλικού, τη μοτσαρέλα και τη ρόκα.</p>
<p>Σερβίρετε τη μακαρονοσαλάτα αμέσως ή την κρατάτε στο ψυγείο μέχρι και 2 μέρες.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.com</p>

Σχετικά άρθρα