Επτά ταλιμπάν νεκροί κατά την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Η επίθεση εναντίον του αεροδρομίου της Καμπούλ τελείωσε σήμερα το πρωί με τον θάνατο των επτά δραστών, ανακοίνωσε η αφγανική αστυνομία η οποία δεν έχει αναφορές για θύματα μεταξύ των πολιτών ή των δυνάμεων ασφαλείας που αντιμετώπισαν την επίθεση των ενόπλων ανταρτών Ταλιμπάν.

“Οι δράστες ήταν επτά — δύο καμικάζι που πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι και πέντε άλλοι που σκοτώθηκαν στις μάχες” με τις στρατιωτικές δυνάμεις στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, ανακοίνωσε στον Τύπο ο διοικητής της αστυνομίας της Καμπούλ Μοχαμάντ Αγιούμπ Σαλάνγκι.

“Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και διεξάγουμε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο κτίριο όπου είχαν καταφύγει οι βομβιστές”. Το αεροδρόμιο της Καμπούλ, που φρουρείται από πολλούς ένοπλους άνδρες, δέχεται πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη, ενώ σε ένα μέρος του υπάρχει μεγάλη ξένη στρατιωτική βάση για τις ανάγκες του συνασπισμού του ΝΑΤΟ. Στο αεροδρόμιο δεν πραγματοποιήθηκε καμιά πτήση σήμερα το πρωί.

Εκπρόσωπος του συνασπισμού δήλωσε ότι “μέλη της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ (Isaf) βρίσκονταν στο πλευρό των αφγανικών δυνάμεων, αλλά ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τις αφγανικές δυνάμεις”.

Ομάδες Ταλιμπάν πραγματοποιούν συχνά επιθέσεις στην αφγανική πρωτεύουσα με αποτέλεσμα να σημειώνονται πολύωρες μάχες, οι οποίες τελειώνουν με τον θάνατο των δραστών των επιθέσεων, αθώων πολιτών και μελών των δυνάμεων της τάξης.

Οι Ταλιμπάν που έχουν εισχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στις επαρχίες γύρω από την Καμπούλ δεν είναι σε θέση να ανακαταλάβουν στρατιωτικά την πρωτεύουσα, αλλά θέλουν να δείξουν ότι με τις επιθέσεις αυτές μπορούν να πλήξουν οτιδήποτε ή να παραλύσουν τη ζωή της πόλης.

Η επίθεση αυτή σημειώνεται ενάμισι χρόνο πριν από την προβλεπόμενη αποχώρηση της πλειοψηφίας των στρατιωτών του ΝΑΤΟ, που στηρίζουν την εύθραυστη κυβέρνηση της Καμπούλ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα