Ο Γουίλλιαμ και ο Χάρι τιμούν τη μνήμη της Diana

30 Αυγούστου 2017

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται την Πέμπτη από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και οι γιοι της, πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, τιμούν τη μνήμη της, προσκαλώντας στο παλάτι του Κένσινγκτον εκπροσώπους των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων που υποστήριζε η μητέρα τους.

Δύο δεκαετίες μετά τον θάνατό της, η Νταϊάνα απασχολεί βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με νέες αποκαλύψεις για τη ζωή της να έρχονται στο φως, αλλά και μια σειρά ντοκιμαντέρ, να προβάλλονται στην τηλεόραση.
Ουίλιαμ και Χάρι συνεισέφεραν σε κάποια από τα ντοκιμαντέρ που τιμούν τη μνήμη της, αλλά γενικά κρατούν χαμηλότερους τόνους για την περίσταση απ΄ ό,τι άλλες χρονιές και την Πέμπτη θα τιμήσουν την επέτειο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Video: Ουίλιαμ και Χάρι μιλούν για τη μαμά τους σε νέο ντοκιμαντέρ του BBC
Σήμερα, οι δύο γιοί της Νταϊάνα θα επισκεφθούν έναν από τους δημόσιους κήπους του Παλατιού του Κένσινγκτον, την παρούσα κατοικία τους και κατοικία της μητέρας τους μέχρι το θάνατό της σε αυτοκινητιστικό στις 31 Αυγούστου 1997, ο οποίος έχει προσωρινά μετασχηματιστεί για να τιμήσει την πριγκίπισσα.

Στον κήπο έχουν φυτευτεί λευκά τριαντάφυλλα Αγγλίας και μη-με-λησμόνει, ενώ ο χώρος έχει ονομαστεί «Λευκός Κήπος» προς τιμήν της.
Ο επικεφαλής κηπουρός του παλατιού και ένας κηπουρός που γνώριζαν την Νταϊάνα από τις συχνές επισκέψεις της στο σημείο αυτό, που ονομαζόταν προηγουμένως "Βυθισμένος" Κήπος, θα εξηγήσουν τη διάταξη των λουλουδιών και θα δείξουν στα παιδιά της μερικά από τα αγαπημένα της φυτά.Χθες, οι Βρετανοί άφησαν τα δικά τους λουλούδια έξω από το παλάτι. Στις πύλες του παλατιού έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες και μηνύματα από τον κόσμο που απέτισε το δικό του φόρο τιμής στην Νταϊάνα.

Μετά την ξενάγησή τους στον κήπο, οι πρίγκηπες θα συναντηθούν με εκπροσώπους των ιδρυμάτων που υποστήριζε η Νταϊάνα, όπως το Νοσοκομείο Παίδων Great Ormond Street, το Εθνικό Ταμείο AIDS, και το ίδρυμα για την καταπολέμηση της λέπρας, Leprosy Mission.

 

Πηγή: cnn.gr

Φωτογραφία: Youtube


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ