Η Βόρεια Κορέα απειλεί την Ιαπωνία: «Κινδυνεύετε με αυτοκαταστροφή»

31 Αυγούστου 2017

Προειδοποίηση το χαρακτηρίζει η Πιόνγκγιανγκ, αλλά ως «μια σοβαρή και άνευ προηγουμένου απειλή», το εξέλαβε η Ιαπωνία δια στόματος του πρωθυπουργού της. Η ένταση στην περιοχή αυξάνεται  μετά και την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος πέρασε πάνω από το ιαπωνικό νησί Χοκάιντο.

Σε άρθρο γνώμης που μετέδωσε την Τετάρτη το βορειοκορεάτικο πρακτορείο KCNA επέκρινε το Τόκιο: «Η Ιαπωνία σήκωσε τα μανίκια για να στηρίξει τις επιχειρήσεις του αφεντικού της κατά της Βόρειας Κορέας».

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε την Ιαπωνία ότι κινδυνεύει με «επικείμενη αυτοκαταστροφή» επειδή έχει ταχθεί στο πλευρό των ΗΠΑ.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησαν να αυξηθεί «η πίεση» στη Βόρεια Κορέα.

«Η στρατιωτική σύνδεση» των συμμάχων έχει αναχθεί «σε σοβαρή απειλή» για την κορεατική χερσόνησο και η Ιαπωνία «δεν γνωρίζει» ότι «επιταχύνει την αυτοκαταστροφή της», τονίζει το KCNA. Το βορειοκορεατικό πρακτορείο αναφέρεται συγκεκριμένα στις αμερικανικές βάσεις στο νησί Χοκάιντο.

Το Πεκίνο επέκρινε σήμερα την έκκληση για επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας.

Η Χούα Τσουνγίνγκ εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, σε μια προφανή αναφορά στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία δήλωσε ότι κάποιες χώρες αγνοούν με επιλεκτικό τρόπο τις εκκλήσεις για διάλογο και δεν μιλούν παρά μόνο για κυρώσεις επισήμανε δε, ότι οι ενέργειές τους και οι δηλώσεις τους έχουν καταστροφικό και όχι εποικοδομητικό ρόλο στην επίλυση του πυρηνικού προβλήματος.

Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο «δεν είναι παιχνίδι στον υπολογιστή, είναι μια πραγματική κατάσταση που αφορά στην ειρήνη στην περιοχή. «Είναι ένα σοβαρό και μεγάλο πρόβλημα», τόνισε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου, καλώντας όλες τις πλευρές να υιοθετήσουν «μια υπεύθυνη στάση».

Επανέφερε μάλιστα ως λύση τη θέση της χώρας της που εξακολουθεί να προάγει, όπως είπε, μια «ειρηνική» λύση και την επανάληψη «των εξαμερών συνομιλιών» (μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ρωσίας και της Ιαπωνίας) που διακόπηκαν το 2009.

Πηγή: ert.gr

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Εκτόξευση πυραύλου από Β. Κορέα: Ο ΟΗΕ καταδικάζει και ο Κιμ προειδοποιεί

Προειδοποίηση Τραμπ σε Βόρεια Κορέα: Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ