Αμερικανικά και νοτιοκορεατικά βομβαρδιστικά σε επίδειξη δύναμης πάνω από την Κορέα

31 Αυγούστου 2017

Ανεβαίνει κι άλλο το θερμόμετρο στη βορεοκορεατική χερσόνησο, δύο μέρες μετά τον πύραυλο που εκτόξευσε η Πιονγιάνγκ ο οποίος έπεσε στον Ειρηνικό, αφού προηγουμένως είχε περάσει πάνω από την Ιαπωνία.

Όπως μεταδίδει το CNNi, Ουάσιγκτον και Σεούλ πραγματοποιούν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και, σε επίδειξη δύναμης, η ελίτ των πολεμικών αεροσκαφών τους «σκίζει» τις τελευταίες ώρες τους αιθέρες της κορεατικής χερσονήσου.

Στην προσομοίωση βομβαρδισμού θέσεων του αντιπάλου -όπως προβλέπει η άσκηση- μετέχουν 2 αμερικανικά Β-1Β, ακόμα 4 F-35B βομβαρδιστικά, και 4 νοτιοκορεάτικα F-15. Τα μεν δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά απογειώθηκαν από τις βάσεις στη νήσο Γκουάμ τις οποίες απειλεί να βομβαρδίσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ τα υπόλοιπα από βάση στην Ιαπωνία.

Είχε προηγηθεί η αντίδραση του αμερικανικού προέδρου ο οποίος  απέρριψε τη διεξαγωγή διπλωματικών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Κορέα τονίζοντας ότι «το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση».

«Οι ΗΠΑ μίλαγαν με τους βορειοκορεάτες και τους πλήρωναν επειδή εκβίαζαν επί 25 χρόνια. Το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Η Βόρεια Κορέα απειλεί την Ιαπωνία: «Κινδυνεύετε με αυτοκαταστροφή»

Εκτόξευση πυραύλου από Β. Κορέα: Ο ΟΗΕ καταδικάζει και ο Κιμ προειδοποιεί

Προειδοποίηση Τραμπ σε Βόρεια Κορέα: Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ