Κοτόπουλο με μάνγκο Chutney και ρύζι

1 Σεπτεμβρίου 2017

Υλικά (Για 2-3 άτομα)
2 κομμάτια (500γρ.) στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους,
4 κουταλιές σησαμέλαιο,
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη
σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια,
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη
σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια,
1 φλιτζανάκι σάκε (κρασί ρυζιού) ή ξηρό σέρι ή άσπρο ξηρό κρασί,
1 βαζάκι (360γρ.) Sharwood’s Mango Chutney Μild,
1 κουταλάκι αλάτι.
Για το ρύζι πιλάφι:
1 φλ. ρύζι μπασμάτι μπαρμπόιλ,
2 κουταλιές ελαιόλαδο ή βούτυρο,
2 φλ. νερό βραστό,
1 ζωμό λαχανικών,
αλάτι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα προθερμασμένο γουόκ ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε το κοτόπουλο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ασπρίσει και να «θωρακιστεί». Προσθέτετε τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά. Αλατίζετε και ρίχνετε το κρασί και βράζετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε τη σάλτσα Sharwood’s Mango Chutney Μild (αν μείνει λίγη ποσότητα στο βαζάκι βάλτε 2-3 κουταλιές νερό, κλείστε με το καπάκι, ανακινήστε το και ρίξετε το περιεχόμενο στο γουόκ). Βράζετε για 8-10 λεπτά να δέσει η σάλτσα και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Παράλληλα, ετοιμάζετε το ρύζι πιλάφι: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το ρύζι. Ανακατεύετε 1-2 φορές και βάζετε το νερό, το ζωμό και το αλάτι. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το ρύζι για 10-20 λεπτά περίπου (ανάλογα με το ρύζι που θα επιλέξετε) ή μέχρι να μαλακώσει.
Βάζετε το ρύζι σε ένα μπολ, τοποθετείτε από πάνω το κοτόπουλο και σερβίρετε.

 

 Πηγή: xrysessyntages.gr/ Συνταγή από τη Χρύσω Λέφου


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +174759+185405+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...
Αποκωδικοποιώντας την αγκαλιά...
Όταν βλέπω ανθρώπους να αγκαλιάζονται...