6 λόγοι για τους οποίους φτερνίζεσαι συνέχεια

4 Σεπτεμβρίου 2017

Δεν είναι λίγες οι φορές που το φτέρνισμα, όπως και κάθε άλλη αντίδραση του οργανισμού μας, είναι το μέσο για να μας πει το σώμα μας ότι κάτι διαφορετικό του συμβαίνει. Εδώ θα βρεις 6 πιθανούς λόγους για τους οποίους μπορεί να φτερνίζεσαι συνέχεια, ώστε να ξέρεις πως να το αντιμετωπίσεις.


Εποχικές αλλεργίες


Ίσως η πιο συνηθισμένη αιτία για συνεχές - και σε πολλές περιπτώσεις δυσάρεστο για εσένα που το υφίστασαι - φτέρνισμα. Κυριότερη εποχή εκδήλωσής του είναι η άνοιξη, οπότε και ανθίζει η Φύση. Μαζί με αυτή, όμως, "ανθίζει" και η δική σου αλλεργία με αποτέλεσμα να φτερνίζεσαι αδιάκοπα, ακόμα και στις πιο ακατάλληλες στιγμές. Μην το σκέφτεσαι πολύ. Επισκέψου έναν αλλεργιολόγο για να σου προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.


Σε περιτριγυρίζει γρίπη


Εάν πρώτα σου έρχεται στο μυαλό ότι ετοιμάζεσαι να αρρωστήσεις, έχεις δίκιο. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το φτέρνισμα είναι το "προειδοποητικό καμπανάκι" του οργανισμού ότι ετοιμάζεται να χάσει τη μάχη με τον ιό της γρίπης.


Αναπτύσσεις αλλεργία σε κατοικίδια


Από τις πλέον γνωστές μορφές αλλεργίας, που εκδηλωνεται με συνεχές φτέρνισμα. Άπαξ και βρεθείς κοντά σε σκύλο ή γάτα(ακόμα χειρότερα και τα δύο μαζί), το φτέρνισμα που σου προκαλεί το τρίχωμά τους δεν λέει να σταματήσει. Έχε υπόψη σου ότι, ακόμα κι αν δεν ήσουν αλλεργική σε παιδική ηλικία, μπορεί να εκδηλώσεις αλλεργία στα κατοικίδια αυτά ακόμα και σε πιο ώριμη φάση της ζωής σου. Η λύση; Μείνε μακριά τους και απευθύνσου σε κάποιον ειδικό.


Αλλαγή περιβάλλοντος


Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο μπορεί να αρχίσεις να φτερνίζεσαι αδιάκοπα, είναι και η απότομη αλλαγή περιβάλλοντος. Το να βρεθείς από έναν κλιματιζόμενο σε έναν πιο πνιγηρό από τη ζέστη και την υγρασία χώρο είναι πιθανό να σου προκαλέσει συνεχές φτέρνισμα.


Καπνίζει κάποιος κοντά σου


Η μυρωδιά του τσιγάρου, εφόσον δεν καπνίζεις, δεν είναι απαραίτητο να σου προκαλέσει βήχα. Οι ειδικοί τονίζουν ότι όταν δεν είσαι καπνίστρια και κάποιος απολαμβάνει το τσιγάρο του σχετικά κοντά σου, το πιο πιθανό είναι να φτερνίζεσαι χωρίς διακοπή για κάποια δευτερόλεπτα.


Ερεθισμός από τα μπαχαρικά


Φτερνίζεσαι στην κουζίνα και ειδικότερα όταν πας να χρησιμοποιήσεις μπαχαρικά στη μαγειρική; Βρέθηκε ο ένοχος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι κόκοι που περιέχονται στα μπαχαρικά μπορεί να ερεθίσουν τους πόρους της μύτης σου και να αρχίσεις ένα ασταμάτητο φτέρνισμα. Ειδικά το πιπέρι, προκαλεί τη μεγαλύτερη ζημιά από όλα.

Δ.Μ.

Με πληροφορίες από το www.womenshealthmag.com 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ