Είμαι 12 χρονών και 55 κιλά. Πρέπει να χάσω βάρος;

Είμαι 12 χρονών και είμαι 55 κιλά. Πρέπει να χάσω κιλά; Και αν ναι τι πρέπει να τρώω καθημερινά για να χάσω βάρος;

Στο ερώτημά σας απαντά η Κυριακή Απέργη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στην ηλικία που είσαι αυτό που είχε σημασία είναι να δίνεις στον οργανισμό σου θρεπτικά συστατικά, για να μπορέσει το σώμα σου να κτίσει οστά και μύες. Με τις σωστές διατροφικές συνήθειες το σώμα σου θα ισορροπήσει και με καθημερινή σωματική δραστηριότητα θα είναι πάντα καλλίγραμμο.

Φρόντισε λοιπόν να έχεις μικρά και συχνά γεύματα με τροφές από όλες το ομάδες στην σωστή ποσότητα και συχνότητα. Επένδυσε σε ένα καλό πρωινό με γάλα- γιαούρτι-τυρί ή αυγό μαζί με δημητριακά ολικής-φρυγανιές- ψωμί και φρέσκα φρούτα. Ανά τρεις ώρες ηρέμισε την πείνα σου με φρούτα, ξηρούς καρπούς ή γαλακτοκομικά.

Σε κάθε κυρίως γεύμα να έχεις πάντα σαλάτα με ωμά βραστά ή ψητά λαχανικά ή λαδερό φαγητό με μια πηγή πρωτεΐνης π.χ. κρέας ψάρι, τυρί και μια μερίδα αμύλου πχ πατάτα, ρύζι, ζυμαρικό ή όσπρια. Να πίνεις νερό καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και να ξεκουράζεσαι επαρκώς.

Αν έχεις έντονο άγχος για το βάρος σου μην διστάσεις να επισκεφτείς έναν πτυχιούχο διατροφολόγο για να αξιολογήσει την σύσταση του σώματος σου με βάση την ανάπτυξη σου, να λύσει απορίες σου και να σε εκπαιδεύσει να τρέφεσαι σωστά.

Απέργη Κυριακή

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

6987121394

fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος

www.kiriakiapergi.grwww.thehealthlab.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Θέλω να χάσω κιλά. Είναι αρκετό ένα πρόγραμμα διατροφής;

Κιλά στην κοιλιά και την περιφέρεια: «Μπορώ να τα χάσω χωρίς γυμναστική ή διαίτα»;

Σχετικά άρθρα