Έχω δίδυμα 14 ετών. Πώς να χωρίσω και να μην επηρεαστούν από αυτό;

4 Σεπτεμβρίου 2017
H 44χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Τίνα ρωτά

Έχω δίδυμα, αγόρι και κορίτσι, ηλικίας 14 ετών. Θα ήθελα να χωρίσω και τα παιδιά μου να μην επηρεαστούν απ' αυτό. Θα ήθελα τις συμβουλές σας. Ευχαριστώ.

Στο ερώτημα απαντά η ψυχολόγος - οικογενειακή θεραπεύτρια, Νίκη Λιώτη:  

Καλησπέρα,

Το πόσο και το πώς επηρεάζεται ο καθένας από τις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή του είναι εντελώς απρόβλεπτο. Αλλαγή θα υπάρξει στη ζωή των παιδιών, όπως και επιρροή, αλλά η σταδιακή προσαρμογή στη νέα κατάσταση θα καταστήσει την μετάβαση στις νέες συνθήκες της ζωής σας πιο ομαλή. Το θετικό είναι ότι βρίσκονται σε μια ηλικία που αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει στην οικογένειά σας και θα κατανοήσουν και τους λόγους που καταλήξατε σε αυτήν την απόφαση.

Το ιδανικό είναι να αντιμετωπίσετε σε κοινό μέτωπο με τον σύζυγο την κατάσταση αυτή και να εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους οδηγηθήκατε στον χωρισμό, «απαλλάσσοντας» τα από την ευθύνη γι’ αυτόν. Απαντήστε με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις τους και να είστε κοντά τους για να τους συμπαρασταθείτε σε συναισθηματικές δυσκολίες που ενδέχεται να παρουσιαστούν. Αποφύγετε να σχολιάζετε ή να χαρακτηρίζετε την συμπεριφορά του άλλου συζύγου μπροστά στα παιδιά αλλά και να αποδώσετε το βάρος της φροντίδας της ψυχικής σας υγείας σε αυτά.

Ο χωρισμός είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο, υπομονή και προσαρμογή · με τους κατάλληλους χειρισμούς τόσο από εσάς όσο και από τον σύζυγο θα πραγματοποιηθεί ομαλά και ήρεμα.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +28669+185537 - adTechUnit 0
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Θέλει τόλμη για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από το σκοτάδι
Η πορεία προς τη γνώση του εαυτού δεν...
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...