Κέικ με μήλα

<p><strong>Υλικά (για 8 άτομα)</strong></p>
<p>2 μεγάλα κόκκινα μήλα,<br />½ λεμόνι ο χυμός,<br />½ φλ. (120 γρ.) ξεπαγωμένο βούτυρο + επιπλέον για τη φόρμα,<br />1 1/3 φλ. αλεύρι + επιπλέον για τη φόρμα,<br />1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ,<br />2/3 φλ. ζάχαρη (1 κοφτή κουταλιά λιγότερη, αν τα μήλα είναι πολύ γλυκά),<br />3 αβγά,<br />3 κουταλιές μπράντι,<br />¼ κουταλάκι κανέλα.</p>
<p><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></p>
<p>Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150°C (χαμηλό). Ξεφλουδίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε κύβους (μεγάλα ζάρια) και τα ραντίζετε με το λεμόνι. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μικρή φόρμα/ταψάκι (διαμέτρου 22 εκ. περίπου).</p>
<p>Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ύστερα προσθέτετε ένα -ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και ανακατεύετε μέσα τους κύβους των μήλων.</p>
<p>Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνειά του.</p>
<p>Ψήνετε το κέικ στο κέντρο του φούρνου για 1 περίπου ώρα. Μόλις το βγάλετε από το φούρνο, το ραντίζετε με το μπράντι και το αφήνετε για 15 λεπτά στη φόρμα. Το ξεφορμάρετε και το κρυώνετε πάνω σε σχάρα.</p>
<p><em>Πηγή: xrysessyntages.com</em></p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα