Κέικ με μήλα

4 Σεπτεμβρίου 2017

Υλικά (για 8 άτομα)

2 μεγάλα κόκκινα μήλα,
½ λεμόνι ο χυμός,
½ φλ. (120 γρ.) ξεπαγωμένο βούτυρο + επιπλέον για τη φόρμα,
1 1/3 φλ. αλεύρι + επιπλέον για τη φόρμα,
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ,
2/3 φλ. ζάχαρη (1 κοφτή κουταλιά λιγότερη, αν τα μήλα είναι πολύ γλυκά),
3 αβγά,
3 κουταλιές μπράντι,
¼ κουταλάκι κανέλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150°C (χαμηλό). Ξεφλουδίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε κύβους (μεγάλα ζάρια) και τα ραντίζετε με το λεμόνι. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μικρή φόρμα/ταψάκι (διαμέτρου 22 εκ. περίπου).

Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ύστερα προσθέτετε ένα -ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και ανακατεύετε μέσα τους κύβους των μήλων.

Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνειά του.

Ψήνετε το κέικ στο κέντρο του φούρνου για 1 περίπου ώρα. Μόλις το βγάλετε από το φούρνο, το ραντίζετε με το μπράντι και το αφήνετε για 15 λεπτά στη φόρμα. Το ξεφορμάρετε και το κρυώνετε πάνω σε σχάρα.

Πηγή: xrysessyntages.com

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +43395+185553+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ