Εξογκώματα στην ευαίσθητη περιοχή. Πού οφείλονται;

Πολλές φορές, όσο προσεκτική κι αν είσαι σε οτιδήποτε αφορά τον κόλπο σου και γενικότερα την ευαίσθητη περιοχή σου, μπορεί να δεις κάποια σπυράκια ή μικρά εξογκώματα στο επίμαχο σημείο.

Ηρέμησε! Δεν είναι απαραίτητα κάτι το ανησυχητικό. Διάβασε παρακάτω 5 πιθανούς λόγους, στους οποίους μπορεί να οφείλονται.

Έχεις ακμή

Εάν νομίζεις ότι απαλλάχτηκες από τα σπυράκια της εφηβείας, όταν αυτή… τελείωσε, κάνεις λάθος. Οι ειδικοί λένε ότι είναι πιθανό και σε πιο προχωρημένη ηλικία μια γυναίκα να εμφανίσει τα σχετικά συμπτώματα, βλ. σπυράκια. Ναι, ακόμα κι εκεί μπορεί να βγουν.

Ερεθισμός από την αποτρίχωση

Είναι πολύ πιθανό η μέθοδος αποτρίχωσης που εφαρμόζεις να ερεθίζει το δέρμα στην συγκεκριμένη περιοχή. Πλέον συνηθισμένη είναι η περίπτωση της τρίχας που «γυρίζει» προς τα μέσα και προκαλεί θυλακίτιδα.

Βγάζεις κρεατοελιές

Το εξόγκωμα που νιώθεις μπορεί να είναι μια καινούρια κρεατοελιά ή τα λεγόμενα «κερατάκια» που εμφανίζονται στην επιφάνεια του δέρματος με το πέρασμα του χρόνου. Καλό πάντως είναι να τα παρακολουθείς όσο είναι εφικτό, για τυχόν αλλοιώσεις. Ανάφερέ το στον γυναικολόγο σου.

Ερεθισμός από το εσώρουχο

Λόγω των καθημερινών σου υποχρεώσεων, φυσικό είναι η ευαίσθητη περιοχή σου να έρχεται για αρκετή ώρα σε επαφή με το εσώρουχό σου. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν σμηγματογόνες κύστες, τις οποίες μπορείς να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά με τη βοήθεια του δερματολόγου σου.

Κολπικά κονδυλώματα

Πάντα υπάρχει και η πιθανότητα τα εξογκώματα που νιώθεις να είναι τελικά κολπικά κονδυλώματα. Δεν χρειάζεται, όμως, πανικός, καθώς οι ειδικοί τονίζουν ότι οι λόγοι εκδήλωσής τους είναι ποικίλοι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι απαραίτητη η συμβουλή του γυναικολόγου σου.

Με πληροφορίες από το womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα