Τόνωσε την αυτοπεποίθηση του παιδιού σου

5 Σεπτεμβρίου 2017

Θέλεις να μεγαλώσεις ένα αισιόδοξο παιδί, γεμάτο αυτοπεποίθηση; Θέλεις το παιδί σου να είναι ευτυχισμένο; Τότε μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή του και να το κάνεις να «πετάει»!

Παράπονα τέλος!

Αν εστιάζεις στις αρνητικές σκέψεις, τότε το παιδί θα μάθει να απογοητεύεται εύκολα. Από την άλλη, μπορείς απλώς να χαμογελάσεις! Μην επικεντρώνεσαι στα αρνητικά, αλλά στα θετικά σημεία της ημέρας και το παιδί θα κάνει το ίδιο.

Να έχεις μεγάλες προσδοκίες

Ανέθεσε κάποια καθήκοντα στα παιδιά, ακόμη και αν αυτό είναι να στρώνουν το κρεβάτι τους πριν το πρωινό. Με τον τρόπο αυτό θα κατανοήσουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και θα ενισχυθεί η αυτοπεποίθησή τους.

Περίμενε πριν δράσεις

Τα παιδιά τσακώνονται και μερικές φορές γίνονται προσβλητικά, λέγοντας βαριές κουβέντες το ένα για το άλλο. Πριν καλέσεις τον γονέα του παιδιού που αποκάλεσε το παιδί σας «ηλίθιο» ή κάτι τέτοιο, άφησέ τα να λύσουν το θέμα χωρίς την παρέμβασή σου.

«Ναι» στις προσπάθειές του

Διαβάζει μαθηματικά, αλλά δεν το καταφέρνει; Αντί να του «χτυπήσεις» τους κακούς βαθμούς, πες του «μπράβο» για τις προσπάθειές του. Βοήθησε το να μην χάσει τον στόχο του και ξεχώρισε τις προσπάθειες που κάνει.

Με πληροφορίες από parents.com

Σ.Σ.

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ