Συλλήψεις οπαδών για επίθεση

Για συνέργια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα σοβαρά αδικήματα, κατηγορούνται τέσσερα άτομα, που συνελήφθησαν χτες το απόγευμα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, λίγο πριν από τον αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι κατηγορούμενοι -ηλικίας 21, 22, 27 και 35 ετών- φέρονται να συμμετείχαν σε ομάδα που επιτέθηκε και τραυμάτισε τρεις φιλάθλους και συνελήφθησαν στη συμβολή των οδών Βικέλα και Κηφισού στις Τρεις Γέφυρες.

Λίγο νωρίτερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ομάδα ατόμων που επέβαινε σε περίπου 50 μοτοσικλέτες (στην οποία φέρονται ότι συμμετείχαν οι τέσσερις συλληφθέντες) επιτέθηκε στην οδό Γαλατσίου σε δύο άτομα ηλικίας 30 και 22 ετών, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και τραυμάτισαν τον πρώτο με μαχαίρι στο δεξιό μηρό και τον δεύτερο με χτυπήματα στο σώμα του. Η ίδια ομάδα αμέσως μετά, επιτέθηκε, στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Γαλατσίου, σε 17χρονο, τον οποίο τραυμάτισαν στο κεφάλι. Ο 30χρονος και ο 17χρονος μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της απλής συνέργιας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και για παράβαση των νόμων “περί όπλων

Σχετικά άρθρα