Πίτσα με γαρίδες, ελιές και κάπαρη

6 Σεπτεμβρίου 2017

Υλικά (Για 5-6 άτομα)


Για τη ζύμη:
4 φλ. αλεύρι χωριάτικο,
1 φακελάκι μαγιά,
1 κουταλάκι ζάχαρη,
1 1/3 φλ. νερό χλιαρό,
1 κουταλάκι αλάτι,
1 κουταλάκι ρίγανη,
½ φλ. Eξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο


Για την επικάλυψη:
1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά,
1 γλυκιά κίτρινη πιπεριά,
15 ντοματίνια κομμένα στη μέση,
5 μανιταράκια κομμένα σε φέτες,
10 πράσινες ελιές (σκέτες ή με ρίγανη ή spicy) κομμένες σε φέτες,
10 μαύρες ελιές (Kαλαμόν ή φουρνιστές) κομμένες σε φέτες,
1 ½  κουταλάκι ρίγανη,
2 κουταλιές Eξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο,
1 φλ. μικρές γαριδούλες,
1 φλ. καλαμπόκι,
3 φλ. τυρί νηστίσιμο,
8 κουταλιές ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό μπολ βάζετε τη μαγιά, τη ζάχαρη και ρίχνετε τα 2/3 φλιτζανιού χλιαρό νερό. Ανακατεύετε να διαλυθεί η μαγιά και την αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά να φουσκώσει.

Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το αλάτι και το ½ κουταλάκι ρίγανη. Ανακατεύετε και ρίχνετε το ελαιόλαδο. Ρυζιάζετε, δηλαδή τρίβετε με τις παλάμες σας μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα και προσθέτετε το μίγμα της μαγιάς. Ζυμώνετε και ρίχνετε λίγο – λίγο το υπόλοιπο νερό μέχρι να πετύχετε μια αφράτη ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ με πετσέτα και από πάνω με κουβέρτα για να φουσκώσει πιο γρήγορα το ζυμάρι. Το αφήνετε στην άκρη για περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο. Αν είναι κρύο μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο.

Για την επικάλυψη: Σε ένα άλλο μπολ, κόβετε τις πιπεριές σε φέτες, τις οποίες μοιράζετε στη μέση, τα ντοματίνια, τα μανιταράκια, τις ελιές, το ½ κουταλάκι ρίγανη και ραντίζετε με το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τα λαχανικά στην άκρη για 30 λεπτά.
Βάζετε τις γαρίδες και το καλαμπόκι σε ένα γυάλινο μπολ και ρίχνετε ζεστό νερό να τα σκεπάσει. Τα αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά. Τα σουρώνετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε 2 στρογγυλά ταψιά για πίτσα με διάμετρο 30-32 εκ. (Αν βρείτε ταψί με τρύπες στη βάση ακόμα καλύτερα). Μοιράζετε το ζυμάρι στα δύο. Παίρνετε το ένα κομμάτι και το ανοίγετε με τον πλάστη στο μέγεθος του ταψιού. Το τρυπάτε σε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο και το βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά.

Το βγάζετε και απλώνετε πάνω τις 4 κουταλιές από το χυμό ντομάτας. Πασπαλίζετε με το ½ κουταλάκι ρίγανη. Σκορπάτε σε όλη την επιφάνεια το 1 φλιτζάνι νηστίσιμο τυρί και απλώνετε από πάνω τα μαριναρισμένα λαχανικά. Μετά, βάζετε τις γαρίδες και το καλαμπόλι και τελειώνετε με ½ φλιτζάνι τυρί. Χαμηλώνετε το φούρνο στους 160°C και ψήνετε την πίτσα για 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

 

πηγή: www.xrysessyntages.com


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ