Η Μπαζιάνα θα ξεναγήσει την Μπριζίτ Τρονιέ «στις δύο όψεις της Ελλάδας»

7 Σεπτεμβρίου 2017

Στην επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μπριζίτ Τρονιέ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα του γάλλου προέδρου θα συναντηθεί με την σύζυγο του Έλληνα πρωθυπουργού, Μπέττυ Μπαζιάνα, η οποία θα την ξεναγήσει «στις δύο όψεις της Ελλάδας, την Αρχαία και τη σύγχρονη».

Οι δύο κυρίες θα βρεθούν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς που συμβολίζει την έναρξη του δυτικού πολιτισμού και συνοψίζει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και την ελληνική σκέψη.

Η σύγχρονη Ελλάδα θα παρουσιαστεί σε ένα μοντέρνο μνημείο αρχιτεκτονικής, το εμβληματικό κτήριο του Ρένζο Πιάνο για το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΣΝ), στο οποίο φιλοξενούνται η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη.

Σε ένα χώρο που ανοίγεται προς τη θάλασσα συνομιλώντας με τα τοπόσημα της Αττικής, την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο ΚΠΣΝ η Μπέττυ Μπαζιάνα θα ξεναγήσει την Μπριζίτ Τρονιέ στις τρεις όψεις του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού που βρίσκονται σήμερα σε δημιουργική ανάπτυξη: τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Επιστήμη.

Στον κήπο του ΚΠΣΝ η Μπέττυ Μπαζιάνα θα δεχθεί με την Μπριζί Τρονιέ πέντε νέους Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι εργάζονται σε δημόσια Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια της χώρας και των οποίων το ερευνητικό έργο έχει αναγνωριστεί και βραβευθεί από την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα. Οι κυρίες Μπαζιάνα και Τρονιέ θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους για τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα που εκπονούν, ενώ θα παρουσιαστούν εφαρμογές από όλο το φάσμα των επιστημών: από τα νανοϋλικά, την ιατρική, το λογισμικό για εφαρμογές ρομποτικής, τεχνητής νοημοσύνης, internet of things κα.

Πηγή: avgi.gr

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

«Φρούριο» η Αθήνα για την επίσκεψη Μακρόν - Ο Γάλλος πρόεδρος έρχεται με μήνυμα εμπιστοσύνης για την Ελλάδα


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ