Ο αρχικός σκοπός του skype

Όλοι γνωρίζουμε το Skype σαν ένα πρόγραμμα για chatting και βιντεοκλήσεις, αλλά αυτό που μάλλον δεν γνωρίζαμε είναι πως τα αρχικά σχέδια των δημιουργών του ήταν τελείως διαφορετικά!

Όπως αναφέρει στο Reddit ο Jaan Tallinn, ένας από τους μηχανικούς που συμμετείχαν στην ομάδα που ανέπτυξε το Skype, η αρχική ιδέα ήταν να αναπτύξουν ένα δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων μέσω WiFi και κατόπιν να αναπτύξουν και να προσφέρουν επιπλέον υπηρεσίες επικοινωνίας όπως τηλεφωνία, αλλά και τηλεόραση.

Το πρόβλημα που προέκυψε ήταν πως δεν μπορούσαν να παράσχουν υπηρεσίες τηλεόρασης, αφού ως δημιουργοί και του P2P δικτύου διαμοιρασμού αρχείων Kazaa, αντιμετώπιζαν νομικά προβλήματα και δικαστικές διαμάχες.

Προβλήματα αντιμετώπιζαν επίσης στην ανεύρεση ενός καλού προϊόντος VoIP, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να αναπτύξουν δική τους τεχνολογία για αυτό το σκοπό.

Αρχικά, σκόπευαν να ονομάσουν την VoIP τεχνολογία τους Skyper αλλά το domain Skyper.net ήταν ήδη κατοχυρωμένο και κατέληξαν στο Skype. Αυτή είναι συνοπτικά η ιστορία τού Skype, το οποίο κατέληξε να είναι συνώνυμο των βιντεοκλήσεων και το 2011 να εξαγοραστεί από τη Microsoft.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Σχετικά άρθρα